Isala atleten succesvol op Special Olympics

 

Afgelopen weekend vonden in het FBK stadion in Hengelo de Special Olympics plaats. Namens Isala stonden acht atleten aan de start. Iedereen mocht aan maximaal drie onderdelen meedoen, waaronder twee looponderdelen en een technisch onderdeel. Er waren spannende races te zien waarbij er flink gestreden moest worden om het podium te behalen.

Cheyenne Hoekman piekte op het juiste moment en pakte met PR’s goud op de 100 en 200 meter sprint. Mirthe Kroeze behaalde brons op kogel, ook met een PR. Op de 1500 meter gingen Anco Würsten en Nathan van de Kerken van start. In een goed opgebouwde race namen beide mannen in hun categorie goud mee naar huis. Ook hier in vielen persoonlijke besttijden te noteren. Nathan scoorde ook nog brons op de 100 meter en zilver bij mini speer. Wijnold Dorgelo was nipt op tijd hersteld van een week ziekzijn. Hij liep ondanks een trainingsachterstand een sterke 400 meter maar viel met een vierde plek nét buiten de prijzen. Luke Tennekes evenaarde zijn PR op hoog en won goud. Topsprinter Symon Stuij vlamde tijdens de voorrondes maar trof in de finale sterke tegenstanders. Hij viel met een 4e plek net buiten het podium. Kort voor zijn wedstrijd werd Martijn van Vianen geïnterviewd. Hierdoor was hij minder geconcentreerd en kwam op hoog iets minder goed uit de verf als normaal. Op de 100 meter sprint snelde hij naar zilver.

Tot slot werden alle coaches gehuldigd met een medaille voor het mogelijk maken van de prestaties van de atleten. Sportiviteit is belangrijk bij de Special Olympics en iedereen moedigt iedereen aan. Coaches Geert Vrijbloed en Henk-Jan Dorgelo blikken tevreden en vooral trots terug op het toernooi.


 


1 Comment

  1. Jammer dat Symon niet op de foto staat en Marije Salverda niet ook wordt genoemd als trainster van de atleten

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*