iWorkspace helpt burgers ideeën en initiatieven te realiseren

iworkspace

Iedereen heeft wel eens een gaaf, goed, innovatief of leuk idee. Echter veel mensen weten niet zo goed hoe ze hun idee kunnen realiseren. Wim Rill, iWorkspace adviseur in Kampen: “iWorkspace wil de burgers in Kampen helpen hun ideeën en initiatieven te realiseren door te verbinden, coachen en ondersteunen.”

Een idee hebben is de eerste stap. Als je dan aan de uitvoering wilt beginnen, kan je soms wel wat hulp gebruiken. Meestal kan dat met mensen die je al kent, maar soms ontbreekt het netwerk, de kennis of het geld. iWorkspace verbindt mensen met ideeën en initiatieven aan allerlei mogelijkheden, zoals andere medeburgers voor het realiseren van het idee, organisaties om bepaalde kennis binnen te halen, studenten om mee te denken maar ook geld van subsidies en fondsen om het idee uit te voeren. De hoofdregel is: het idee is en blijft van de mensen.

Wim Rill: “iWorkspace houdt haar spreekuur in de bibliotheek om zo laagdrempelig mensen te kunnen bereiken. Daarnaast organiseren we netwerkbijeenkomsten. Dit kan gaan over een bepaald thema of juist om bekendheid voor een idee te creëren. Momenteel zit iWorkspace door heel Overijssel, maar vanwege het grote succes zal het op korte termijn doorgroeien naar andere provincies zoals Groningen, Gelderland, Zuid-Holland en Flevoland. Inmiddels zijn er al diverse initiatieven gerealiseerd, zoals Het Huis van de Vriendschap, de Blindenkunstroute, de Talentenhuiskamer voor Senioren en Doe Mee met Minder Geld.”

Het eerste iWorkspace spreekuur in Kampen staat gepland op woensdag 4 februari van 17.30 – 19.30 uur in de Bibliotheek Kampen. Meer informatie over iWorkspace is te vinden via www.i-workspace.nl.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*