Jetze van Dijk Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Oud-leerlingen: een mentor en een vaderfiguur, die veel in hun leven heeft betekend.

Budoleraar Jetze van Dijk, 74 jaar, is dinsdag onderscheiden als Ridder in De Orde van Oranje-Nassau. Hij is een begrip in Kampen en omstreken maar ook nationaal is hij een bekend Budoleraar. 

Jetze Van Dijk is in 1962 begonnen als assistent Judo leraar. In 1966 opende hij in Kampen, op een klein zoldertje aan de Groenestraat, zijn eigen sportschool. Door de jaren heen heeft hij vele jongeren getraind, gecoacht en geïnspireerd. Veel van zijn pupillen hebben Internationale en Nationale titels behaald in Judo en Karate. Zelf behaalde Van Dijk de 6e dan judo, 5e dan karate, 4e dan Jiu Jitsu, werd hij 15 x Oost Nederlands Kampioen en 1 x Nederlands kampioen in 1966. 

In de sportschool werd niet alleen les gegeven in Judo, maar ook in zeer veel andere (vecht)sporten, zoals Karate, Jiu Jitsu, Kickboksen, Kendo en Tae Bo. In een tijd dat deze sporten nog niet zo bekend waren in Nederland. In 1985 kwamen daar Fitness en Aerobics bij.

Sportschool Jetze van Dijk groeide in de loop der jaren uit tot een sportschool van allure. Onder leiding van Jetze heeft de sportschool vele nationale en internationale kampioenen voortgebracht. Door zijn oud-leerlingen wordt hij omschreven als een mentor en een vaderfiguur, die veel in hun leven heeft betekend. Hij bracht ze discipline en doorzettingsvermogen, eigenschappen die ze ook in hun latere leven goed konden gebruiken.  Tot op de dag van vandaag doen zij hier hun voordeel mee en kijken zij terug op een geweldige sportperiode.

Van Dijk is in 2010 nog door de Judo Bond Nederland geroemd voor zijn jarenlange inzet voor de Bond. Hij werd benoemd tot Bondsridder met het gouden ereteken. Aanleiding hiervoor was zijn jarenlange inzet als examinator, zowel voor het District Oost Nederland als landelijk, en zijn jarenlange lidmaatschap van de Districts Graden Commissie Judo. Daarnaast was hij ook vele jaren actief als examinator bij de Karate-do Bond Nederland. 

Nog dagelijks is van Djk te vinden in de sportschool, inmiddels door zijn dochter overgenomen en tegenwoordig gevestigd aan de Dieselstraat, om sporters van advies te voorzien. Ook geeft hij nog wekelijks 55+ trainingen.
jetze van dijk ridder in de orde van oranje nassau