Jeugd in actie voor het Rode Kruis

 Tuincentrum Palland draagt het Jeugd Rode Kruis een warm hart toe.

Afgelopen mei mochten 17 leerlingen van de Zwijsenschool uit Kampen hun jeugd EHBO-certificaat halen. De certificering vond plaats bij Tuincentrum Palland. Henk Palland, eigenaar van het gelijknamige tuincentrum, was hier zo van onder de indruk dat hij het Rode Kruis Kampen-IJsselmuiden een handje wil helpen.

Henk:”In mei heb ik gezien hoe de jeugd van het Rode Kruis in verschillende situaties heeft laten zien wat zij kunnen, daar ben ik reuze trots op. Ik hoop ook van harte dat nog veel jeugdigen ook een EHBO-cursus gaan volgen. Dat geeft een heel veilig gevoel en daarom draag ik het Rode Kruis een warm hart toe.”

Tijdens het uitreiken van de certificaten gaf ook Burgemeester Koelewijn hetzelfde aan. “Wat zou het mooi zijn als alle jeugd in Kampen een EHBO-certificaat zouden behalen, daarmee zou Kampen een stuk veiliger zijn en het zal de zelfredzaamheid van de jeugd stimuleren.”

Woensdag 21 december kan de basisschooljeugd van Kampen en IJsselmuiden, kerststukjes maken bij Tuincentrum Palland. Dit gaan zij doen onder begeleiding van de medewerkers van het tuincentrum en vrijwilligers van het Rode Kruis. De deelnamekosten bedragen 5 euro, van ieder gemaakt kerststukje gaat 1 euro naar het Rode Kruis Kampen-IJsselmuiden. Zij gaan de opbrengst besteden aan het opleiden van de jeugd. De kerststukjes worden gemaakt tussen 14.00 en 16.00 uur. Van te voren opgeven is niet nodig, de kinderen kunnen gewoon aanschuiven.

Het Rode Kruis wil in januari weer beginnen met een cursus voor de jeugd. De cursus wordt gegeven op de woensdagavond van 19.00 tot 20.30 uur. Na 14 lessen volgt een oefening in de praktijk en krijgen de cursisten hun jeugd-certificaat. Er is plaats voor 12 cursisten in de leeftijd van 9 tot 14 jaar.

Ook voor oudere jeugd en volwassenen worden weer cursussen gestart. Een 3-daagse cursus die geven gaat worden op de zaterdag en een avondcursus die gegeven gaat worden op de donderdagavond. Voor meer informatie kunt u kijken op de website, op de facebookpagina, mailen of bellen naar het Rode Kruis Kampen-IJsselmuiden

Mail: rodekruiskampen@gmail.com – Telefoon: 038 853 81 78

 

 

 

 


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673