Jongerenkoor Hykanon geeft felicitatieconcert

Herhaling van jubileumconcert voor R.K. Kerk IJsselmuiden

Op zondag 29 november geeft jongerenkoor Hykanon een felicitatieconcert in de R.K. kerk in IJsselmuiden. Het koor viert hiermee dat de kerk geopend blijft, nadat bisschop Eijk afgelopen oktober bekend maakte dat de kerk niet gesloten mocht worden. Het koor was toen al druk bezig met de voorbereidingen voor een afscheidsconcert van deze kerk, waar het koor deels haar naam aan ontleent.

HykanonDe eerste letters van Hykanon staan voor de parochies Hasselt, IJsselmuiden en Kampen. In deze kerken zingt het koor gemiddeld eens in de vijf weken tijdens een jongerenviering.  Het open blijven van de kerk was voor het koor, na het 30-jarig jubileum in juni, een reden om dit concert te voorzien van een feestelijk randje.

Hykanon zingt bekende en minder bekende liederen uit het huidige en oudere repertoire. Ook een aantal oud-leden en mensen die graag (nog) eens met Hykanon wilden meezingen zullen vanavond niet ontbreken.  Liederen als You raise me up, Leun op mij, Paradijs en You’ve got a friend zullen zijn te horen, eveneens een “gouwe ouwe medley”, een terugblik op de concerten Joseph and the amazing technicolor dreamcoat en Children of Eden. Het concert zal feestelijk worden afgesloten met het lied When you believe. Het koor staat onder leiding van dirigente Janet van Gaalen-Schouten en pianist Paul de Vroome. Voor dit concert wordt het koor onder meer ook begeleid door Inge Margriet van Dijk op viool en een combo dat bestaat uit Heico Herweijer op basgitaar, Roy Kieftenbeld op drums en Wouter Lorist op gitaar.

Het concert begint om 19u30 in de R.K. kerk in IJsselmuiden (Oosterholtseweg 2). De toegang is gratis en na afloop is er een collecte ter bestrijding van de onkosten. Op de website van het koor is een voorproefje te horen op aanstaand concert.

Hykanon

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*