donderdag, juni 13, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeIJsselmuidenJorian van ‘t Oever nieuwe tambour-maître Oranje

Jorian van ‘t Oever nieuwe tambour-maître Oranje

-

Afgelopen zaterdag 22 april vond de officiële maître wisseling plaats bij Oranje IJsselmuiden. Tijdens de verenigingspresentatie in IJsselmuiden, nam Harold Krikke afscheid en vond de maître overdracht plaats.

Harold Krikke, Tambour-maître van Oranje maakte in 2022 bekend dat hij na 7 jaar zou gaan stoppen. Harold was het gezicht van Oranje, maar besloot vorig jaar om als trombonist verder te gaan binnen Oranje. Naast alle mooie optredens, heeft hij met Oranje verschillende mooie prijzen gewonnen.

Zo slaagde Harold in 2015 cum laude voor zijn maître opleiding, sleepte hij in 2018 de maître prijs binnen tijdens het mars concours in Schiedam en werd zijn gedrevenheid en fanatisme tijdens het afgelopen Wereld Muziek Concours te Kerkrade beloond, waar Oranje op de mars vicewereldkampioen werd in de World Division, eindigde Harold als 3e Drum Major Overall in het eindklassement. Prestaties om trots op te zijn!

Verenigingspresentatie

Afgelopen zaterdag tijdens de verenigingspresentatie marcheerde Harold nog éénmaal voor zijn Oranje en speelde Oranje hem met ‘Bridge over troubled water’ toe en bedankten hem voor zijn inzet. Zichtbaar ontroerd maar met mooie herinneringen, nam Harold afscheid als maître, maar niet als muzikant.

Tijdens de verenigingspresentatie presenteerden alle onderdelen van Oranje zich voor het publiek. Zo waren er optredens van: Stageband Oranje, Twirlgroep Oranje, Leerlingen en Jong Oranje, de toppers van Slag & Vlag Oranje en Oranje zelf. Ze sloten de presentatiemiddag af met de première show ‘Somewhere’ het nieuwe showproduct van Oranje. Nieuwsgierig naar deze show? Tijdens Koningsdag kunt u Oranje zien en horen op de Campenaer Taptoe in Kampen.

Nieuwe tambour-maître

De nieuwe tambour-maître van Oranje is bekend! Jorian van ’t Oever nam afgelopen zaterdag tijdens de verenigingspresentatie officieel de tambour-maîtrestok (de ‘mace’) over van scheidend tambour-maître Harold Krikke.

Jorian is 19 jaar oud en geboren en getogen in IJsselmuiden. Sinds zijn 6e lid geworden, eerst als slagwerker, maar later ook als tambour-maître van Jong Oranje. Samen met Harold heeft hij in 2015 met succes zijn tambour-maître examen gehaald. Toen één van de jongste maîtres van Nederland.

Tijdens de komende optredens rondom Koningsdag in Kampen en IJsselmuiden maakt Jorian dan ook officieel zijn entree als nieuwe tambour-maître van Oranje IJsselmuiden.

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen