Jubileumexpeditie ”De Oester” naar Egypte

Volg de belevenissen van de duikclub in hun blog op KampenOnline

Duikvereniging De Oester bestaat veertig jaar. Een bijzondere duikexpeditie luistert dat jubileum op. Zaterdag 3 oktober is een grote groep van 34 leden voor een week vertrokken naar Marsa Alam. Dit Egyptische toeristenoord ligt aan de Rode Zee. Daar gaan de Oesterduikers het rijke onderwaterleven verkennen. In een blog op KampenOnline wordt dagelijks verslag uitgebracht. Met onderwatercamera’s wordt beeldmateriaal verzorgd, dat natuurlijk niet mag ontbreken.

loopbrug OesterIn het eerste weekeinde van september vierde Duikvereniging De Oester met twee feestavonden haar veertigjarig jubileum. Het echte feest begint echter deze week als de prachtige en uitgestrekte koraalriffen aan de Egyptische kust met eigen ogen aanschouwd en bewonderd kunnen worden. De duikclub onderneemt vaker expedities, zoals in het verleden naar Cuba en de Maldiven, maar men is nog niet eerder met zo’n grote groep op pad gegaan.

Een speciale reiscommissie heeft de reis voorbereid en de deelnemers verblijven in een resort in Marsa Alam, zo’n 150km boven de grens met Sudan. Vanuit het hotel kan men direct gaan duiken. De Rode Zee is een langgerekte binnenzee tussen Azië en Afrika en staat bekend om haar helderheid en prachtige natuur onder de wateroppervlakte. Over een week keren de duikdeelnemers aan de jubileumexpeditie terug naar Nederland.

De foto’s in de blogverslagen kunnen op groter formaat bekeken worden door ze aan te klikken. Wie na de dagelijkse blog op KampenOnline nog meer verhalen wil horen en beelden wil zien, is op 21 en 28 oktober welkom in het zwembad. Dan organiseert Duikvereniging De Oester twee introduikavonden waarop iedereen kennis kan maken met duiken. Een eerste stap naar het zelf mogen aanschouwen van onderwaterpanorama’s in binnen- en buitenland? De belevenissen vanuit Marsa Alam kunnen dit onderwaterverlangen wel eens boven water halen.

onderwaterpanorama Oester

Zie ook:
Website van de duikclub
Website van het verblijfresort

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*