Just Carpets uit Kampen wint de Gouden FD Gazellen Award

Automattenfabriek Just Carpets snelst groeiende onderneming van regio Oost

Het bedrijf Just Carpets, producent en leverancier van automatten en caravantapijten, heeft de Gouden FD Gazellen Award voor de snelst groeiende onderneming in de regio Oost gewonnen. Deze prestigieuze prijs van initiatiefnemers het Financieele Dagblad en de ING werd op 15 november uitgereikt op de regionale bijeenkomst in de Stadsschouwburg van Deventer.

Just Carpets is in 2009 opgericht door Martin Boone en Chris Simonse. Een samenwerking die goed heeft uitgepakt. Martin had al veel expertise in de automattenbranche en Chris is als webdeveloper de drijvende kracht achter de online verkoop op de website. Vanuit Kampen produceert en levert Just Carpets automatten en camper- en caravantapijten in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Spanje.

Just Carpets was voor de eerste keer genomineerd en ging er meteen met de hoogste onderscheiding vandoor. Voor een nominatie is een omzetgroei van 20% of meer vereist over de periode van de afgelopen drie jaar. Met een enorme omzetgroei van 562% kwamen zij daarom ruimschoots in aanmerking voor een nominatie. In totaal zijn 169 bedrijven uit de regio Oost bekroond met een nominatie voor de FD Gazellen Award. Alleen de sterkst groeiende onderneming krijgt een gouden award.

“We zijn uiteraard enorm trots op deze gouden award. Afgelopen jaar zijn we verhuisd naar onze nieuwe vestiging aan de Eckertstraat waardoor we meer ruimte kregen voor het totale productieproces van snijden, banderen en borduren maar ook voor de ontwikkeling van nieuwe producten en een goede klantenservice. Dit geeft ons ruimte om ook de komende jaren internationaal door te groeien in Engeland, Polen, Zweden en Italië ” aldus Chris Simonse, Creative Director

Enthousiast team
Chris Simonse en Martin Boone hebben een sterk en enthousiast team van medewerkers achter zich staan. Zowel in de productie als het eCommerce-team. In dit team zijn ook native speakers voor de verschillende klantenservices aanwezig die vanuit Kampen werkzaam zijn.

“Dankzij ons team hebben we deze prijs gewonnen, zonder deze groep enthousiastelingen hadden we deze groei niet kunnen bewerkstelligen.” aldus Martin Boone, Executive Director van Just Carpets. “We staan voor kwaliteit en maatwerk en dat wordt gewaardeerd. Klanten krijgen voor een leuke prijs een automattenset van goede kwaliteit tapijt, volledig op maat en naar persoonlijke voorkeur en kunnen deze eenvoudig via de website bestellen”.

Leren schorten
Naast de automatten is sinds kort ook een tweede label opgezet ‘Gaba-Gaba’. Onder dit label worden leren schorten en sloven geproduceerd, ook hierbij naar wens van de klant. Door de ruime variatie in kleur, type zakken, hengsels, de mogelijkheid om het bedrijfslogo aan te brengen en eersteklas leer blijkt dit ook een succes wat binnenkort internationaal uitgerold zal worden.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673