Kaartverkoop kinderopera Brundibár gestart

 

KAMPEN – De kaartverkoop van kinderopera Brundibár is gestart. Deze bijzondere voorstelling van en door kinderen – met koor, solozang én orkest – is te zien op vrijdagavond 31 januari en zaterdagmiddag 1 februari bij Quintus in het kader van ’75 jaar Vrijheid’. Kaarten à €3 zijn te reserveren via quintuskampen.nl of bij de infobalie van het kunstencentrum aan de Vloeddijk 38.

 

Brundibár is een van oorsprong Tsjechische kinderopera die in 1943 door en voor kinderen in concentratiekamp Theresienstadt maar liefst 55 keer werd uitgevoerd. De kinderopera vertelt het verhaal van broer en zus Valentijn en Annabel die geld moeten verdienen om melk te kunnen kopen voor hun zieke moeder. De boze orgeldraaier Brundibár ziet hen als concurrent en jaagt hen weg. Gelukkig schieten kinderen en dieren te hulp en samen lukt het om Brundibár (symbool voor Hitler) te verslaan. ‘Brundibár is één van de weinige mooie herinneringen aan deze plek,’ schreef destijds één van de kinderzangers.

Kaarten reserveren
Ruim 75 jaar na de bevrijding wordt kinderopera Brundibár in Kampen opnieuw opgevoerd door en voor kinderen: op vrijdag 31 januari om 19.00 uur en zaterdag 1 februari om 15.00 uur. Kaarten zijn te reserveren via quintuskampen.nl en tijdens openingstijden bij de receptie. Vragen? Neem contact op met Quintus via info@quintuskampen.nl of tel. 038-3371200.

Kinderopera Brundibár wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Kampen, vfonds en de Provincie Overijssel.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*