Kabinet houdt dit jaar rekening met drie boosterrondes. Hart voor Kampen wil Priklocatie in Kampen.

Ingezonden bericht Politieke Partij Hart voor Kampen

Het kabinet houdt er rekening mee dat er dit jaar drie boosterrondes nodig zijn voor vaccinatie tegen het coronavirus, en een in 2023. Demissionair minister De Jonge schrijft aan de Tweede Kamer dat hij samen met het RIVM zo goed mogelijk in kaart probeert te brengen hoeveel vaccins er nodig zijn.

Wanneer we in 2022 meermaals voor een boosterprik worden opgeroepen en de samenleving gebaat is bij een zo hoog mogelijke opkomst/vaccinatiegraad, lijkt het wenselijk dat dit zo dicht mogelijk bij huis te realiseren is. Daarom vroeg Hart voor Kampen de wethouder naar de mogelijkheden om ook een priklocatie in Kampen vestigen. Nu moeten immers de inwoners de hele regio doorreizen voor een boosterprik.

Wethouder Van der Sluis: “Wij zijn druk bezig met een locatie in Kampen. Het zou ook een bus kunnen worden. Wij hebben er bij de GGD meerdere malen op aangedrongen dat Kampen de eerstvolgende plaats is voor een locatie. Dat is ook toegezegd door de GGD”.

Piet Bergstra: “Wij blijven de ontwikkelingen nauwlettend volgen. Wij vinden het belangrijk voor onze inwoners dat zij hun boosterprik zo dicht mogelijk bij huis kunnen halen. Nu moeten extra reiskosten gemaakt worden. Er zijn inwoners die dat niet kunnen betalen. Dat was ook destijds het geval toen vrouwen naar Zwolle moesten afreizen voor het periodieke borstkankeronderzoek. Ook dat bleek geen succes”. 


3 Comments

  1. Dan zou de Bovenkerk een goede priklokatie kunnen zijn
    Deze wordt toch niet aktief gebruikt voor kerkdiensten

  2. Idd niet iedereen wil familie of buren vragen om mee te rijden niet iedereen heeft een auto
    En de sporthal zou ook een mogelijkheid zijn

  3. Te gek voor woorden dat je het niet in Kampen kan .
    Staan genoeg winkels en gebouwen leeg .

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*