donderdag, april 18, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsKampen biedt computercursus aan

Kampen biedt computercursus aan

-

Het college is akkoord gegaan met de deelname aan het project Digisterker in de periode 2014 tot en met 2016. Het project heeft als doel om burgers vaardiger laten worden in het gebruik van de elektronische diensten van de overheid. De bibliotheek voert het project uit.

Overheden verwijzen burgers steeds vaker naar hun digitale loketten. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om werk zoeken of om het doorgeven van een verhuizing. Daarmee probeert de overheid de selfservice van burgers, bedrijven en organisaties te stimuleren. Tegelijkertijd zijn er groepen in de samenleving die moeite hebben met het gebruik van de elektronische overheid, de ‘digibeten’. Om deze groep van minder digitaal vaardigen te ondersteunen, is er een organisatie ‘Digisterker’ die cursussen ‘Werken met de e-overheid’ ontwikkelt en organiseert.

keyboardGemeenten en andere organisaties kunnen een (jaar)abonnement afsluiten bij de Digisterker-beheerorganisatie. Het Digisterker-abonnement verschaft de abonnee een licentie voor het organiseren van Digisterkercursussen en voor het gebruiken van het Digisterker-materiaal. Daarnaast verschaft het abonnement toegang tot de Digisterker-dienstverlening. Het abonnement biedt de mogelijkheid drie docenten te laten deelnemen aan een train-de-trainerbijeenkomst. De bibliotheek doet de uitvoering van het project omdat zij de menskracht, de kennis en ervaring heeft met cursussen geven en de faciliteiten om dit te doen.

Gezien ervaringen van andere gemeenten, zal een bijdrage van € 10,00 aan de deelnemers gevraagd worden, om de vrijblijvendheid van deelname te minimaliseren. Voor dit bedrag ontvangen zij cursusmateriaal en koffie/thee.

De gemeente Kampen heeft de intentie om eerst de inwoners uit de doelgroepen van de FrontOffice MO (bijstandsgerechtigden en de overige minima) de gelegenheid te geven een cursus te volgen. De bedoeling is om deze mensen gericht uit te nodigen middels een brief. Verder brengen de FrontOfficemedewerkers MO de cursus actief onder de aandacht bij burgers die aan de Meedoen-balie komen. Ook onze ketenpartners wordt gevraagd de cursus indringend onder de aandacht te brengen van hun cliënten die daar baat bij kunnen hebben.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen