Kampen gastheer voor de Herbstkommission

 

Aankomend weekend vindt de najaarsvergadering van de ‘Kommission der Hanse’ plaats in Kampen. Een groep van ongeveer 50 personen met 16 verschillende nationaliteiten komt bij de gemeente Kampen op bezoek om te vergaderen over met name de Internationale Hanzedagen 2017. De gemeente Kampen maakt tijdens de vergadering op hoofdlijnen het programma voor de Hanzedagen bekend.Internationale Hanzedagen Kampen Koggewerf

Voor de afgevaardigden van de Hanzesteden is de vergadering een gelegenheid om te bekijken welke mogelijkheden er in het programma zijn om als Hanzestad aan deel te nemen. De Hanzemarkt is bijvoorbeeld een belangrijk onderdeel voor de Hanzesteden. De markt vormt het hart van de Hanzedagen en is de plek waar alle Hanzesteden zichzelf kunnen presenteren.

Naast de presentatie van het programma krijgen de gasten een rondleiding door de stad langs de verschillende Hanzelocaties zodat ze een beeld krijgen bij de komende Hanzedagen. Na de Herbstkommission wordt het programma openbaar gemaakt, een belangrijke mijlpaal voor de gemeente Kampen.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673