Kampen in actie voor huurbevriezing

Op zaterdag 7 mei gaat de actiegroep Wij Weigeren De Huurverhoging (WWDH) in Kampen huis-aan-huis flyeren voor huurbevriezing per 1 juli. De actiegroep strijdt voor meerjarige huurbevriezing (2022-2026).

Woordvoerder Van Dijk: “Huren lijken eindeloos te stijgen. Woningzoekenden staan jarenlang op de wachtlijst en wanneer er een keer iets vrij komt is dat meestal veel te duur. Huurders komen hierdoor steeds meer financieel in de knel. Meer dan 800.000 huurders hebben na het betalen van de huur te weinig over voor noodzakelijke kosten en levensonderhoud. Stijgende energiekosten verergeren de problemen alleen maar.

NIET BETALEN IS FORMEEL BEZWAAR
Verhuurders verzwijgen dat weigeren wettelijk is toegestaan wanneer zij een huurverhoging voorstellen. Met zo’n voorstel hoeven huurders niet meteen akkoord te gaan. De actiegroep roept iedereen op zich aan te melden voor de actie en samen de huurverhoging per 1 juli 2022 te weigeren om meerjarige huurbevriezing af te dwingen.

WOONOPSTAND
De actiegroep maakt deel uit van de landelijke coalitie Woonopstand, waarbinnen vele organisaties samenwerken.
Aan de flyeractie aanstaande zaterdag wordt medewerking verleend door Bond Precaire Woonvormen, Socialisten Overijssel en ROOD, Socialistische Jongeren.

Informatie over deze actie van WWDH is te vinden op: https://wijweigerendehuurverhoging.nl/


 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.