Kampen leest, schrijft en luistert naar Zeer Korte Verhalen

schrijven2

De Bibliotheek Kampen deelt in november geschenkbundels uit en organiseert een schrijfwedstrijd en de Avond van het Zeer Korte Verhaal.

Op maandag 1 november gaat de landelijke campagne ‘Nederland leest’ van start. Het is feest want het is de tiende verjaardag van de landelijke leescampagne. De verjaardag wordt gevierd met het Zeer Korte Verhaal (zkv).

De auteur A.L. Snijders, de bedenker van het zkv, staat hierbij centraal. Hij stelde de Nederland-Leest-geschenkbundel samen, een staalkaart van korte verhalen en zkv’s, uit de Nederlandse literatuurgeschiedenis.

Speciaal in dit jubileumjaar verschijnt er in elke provincie een aparte editie met zkv’s van provinciale auteurs. De Bibliotheek Kampen geeft de Overijsselse editie cadeau aan haar leden van zondag 1 november t/m maandag 30 november 2015.

Schrijfwedstrijd
De Bibliotheek Kampen organiseert ook een zkv-schrijfwedstrijd. De opdracht luidt: schrijf een pakkend verhaal van maximaal 400 woorden en laat u inspireren door het thema ‘Tussen droom en daad’. Verhalen kunnen tot uiterlijk 10 november aangeleverd worden door een mail te sturen naar activiteiten@bibliotheekkampen.nl. De winnaar wordt tijdens de feestelijke Avond van het Zeer Korte Verhaal op 19 november bekend gemaakt en ontvangt €200,00. Zie voor de samenstelling van de jury, het programma van 19 november en meer informatie over de zkv-schrijfwedstrijd: www.bibliotheekkampen.nl.