HartVoorBurkina

KAMPEN SOCIAAL: LEG EERST ZONNEPANELEN OP DAKEN

Foto van auteur

De fractie van Kampen Sociaal wil dat het college zich aan de afspraken houdt over het eerst aanleggen van zonnepanelen op daken en niet op weilanden en landbouwgrond.

Kampen Sociaal is zeer kritisch over het ontwikkelen van zonneparken op weilanden en landbouwgronden.
In het kader van verduurzaming willen veel burgers, boeren en tuinders o.a. zonnepanelen op daken leggen. Dezen krijgen te horen dat het net onvoldoende capaciteit heeft om te kunnen worden aangesloten.

Zonnegilde, RWE en Solarfields willen in IJsselmuiden aan de Hagedoornweg maar liefst 48 ha landbouwgrond grotendeels met zonnepanelen volzetten.
Door deze bedrijven, gezamenlijk, is een informatieavond gehouden.
Commissielid Lenie van Asselt: “Notabene met slechts een week tijd en in de voorjaarsvakantie om te reageren op een uitnodiging voor deelname aan de informatieavond over dit zeer ingrijpend plan”.
Velen voelen zich overvallen door, zo blijkt, het al in een vergevorderd stadium voorliggend plan. Het feit dat er nu ineens wel voldoende netwerkcapaciteit is voor een zo groot project waar het de bedoeling is dat dit project nog groter zou moeten worden, terwijl inwoners nul op het rekest krijgt, is niet te begrijpen.
Kampen Sociaal wil dat iedereen zijn zegje kan doen en de gemeente Kampen hier goed naar luistert.
De nu voorgestelde “landschapsvervuiling” is onnodig omdat er betere oplossingen zijn die ook nog eens in het voordeel zijn van de inwoners van de gemeente Kampen.

Gerelateerde Berichten

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: