Kampenaar Gosse Noppert “MeesterBurger”

Gosse NoppertKampenaar Gosse Noppert is samen met 49 andere Nederlanders gekozen tot MeesterBurger van Nederland. In het kader van het 5-jarige bestaan van Prodemos wordt op vrijdag 11 september a.s. in Den Haag de Prodemosprijs 2015 uitgereikt door Koning Willem-Alexander.

Gosse Noppert is o.a. genomineerd vanwege zijn verdiensten in het leggen van verbindingen tussen bedrijfsleven, bestuur en burgers. In het dagelijks leven is Gosse directeur van zorgorganisatie PGVZ in Kampen

Zijne Majesteit de Koning woont vrijdagmiddag 11 september in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag de viering bij van het vijfjarig bestaan van ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat. Tijdens de viering wordt de ProDemosprijs 2015 uitgereikt.
De ProDemosprijs is voor die burger die zich met zijn of haar project belangeloos heeft ingezet voor de Nederlandse samenleving en met het project een positieve verandering heeft gerealiseerd. Juryvoorzitter Ank Bijleveld-Schouten, Commissaris van de Koning in de provincie Overijssel, reikt de prijs uit aan deze zogenaamde Meester Burger. Bij de viering zijn vijftig ‘Meester Burgers’ aanwezig. Hiervan zijn er vijf genomineerd voor de prijs. De winnaar wordt ter plekke bekend gemaakt.

ProDemos heeft als doel mensen te informeren over de Nederlandse democratische rechtsstaat en organiseert activiteiten om de betrokkenheid bij diverse doelgroepen te bevorderen. Zo zijn er onder meer educatieve programma’s voor scholieren op en rond het Binnenhof en worden er debatten en lezingen georganiseerd. Daarnaast geeft ProDemos door heel Nederland cursussen ‘Politiek Actief’ en kunnen mensen hun politieke voorkeur in kaart brengen via de StemWijzer.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*