Kampenaren willen Nieuwe toren in ‘Franse kleuren’

De roep om de Kamper Nieuwe toren in de ‘Franse kleuren’ te zetten wordt steeds groter. Diverse inwoners van Kampen en omstreken hebben via social media laten weten dat ze het een goed idee zouden vinden als de Nieuwe toren in de Franse kleuren zou komen te staan. Reacties als: “Kleine moeite” en “Dat moet toch een koud kunstje zijn” komen her en der voorbij.

Erasmusbrug Rotterdam
Erasmusbrug Rotterdam

Niet alleen in het buitenland, maar ook in diverse steden in Nederland (Groningen, Enschede, Utrecht en Rotterdam) worden belangrijke bouwwerken en gebouwen aangeschenen of verlicht in het rood-wit-blauw om steun te betuigen aan de slachtoffers van de aanslagen in Parijs. De steunbetuigingen gaan verder op sociale media. Zo is #PrayforParis op Twitter al meer dan zes miljoen keer genoemd, vaak samen met de Eiffeltoren als peace-teken.

Navraag bij de Stichting Lichtstad Kampen (De verantwoordelijke instantie voor het aanschijnen van de Nieuwe toren) leert ons dat er nog niet over gesproken of nagedacht is. Voorzitter Teun de Man: “De vraag is bij ons nog niet binnengekomen, we hebben het er dus nog niet over gehad, de programmeur moet er dan aan te pas komen”.

 

Stadhuis Enschede
Stadhuis Enschede