Kamper binnenstad binnenkort decor voor ‘Het Verhaal van Kampen’

(Ingezonden cultuurnieuws)

KAMPEN – De Kamper binnenstad is zaterdag 23 maart het decor voor ‘Het Verhaal van Kampen’. Deze editie van 2019 staat volledig in het teken van ‘Bach in the Subways’, met een veelzijdig (gratis!) programma boordevol muziek, theater en een afsluitend concert in de Bovenkerk.

Wat ooit begon als een eerbetoon van één cellist in de metrostations van New York, is uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen. Van Zuid-Korea tot Hawaï en van Engeland tot Australië: in tientallen steden wordt van 21 t/m 24 maart Bachmuziek ten gehore gebracht. Altijd in openbare gelegenheden en dus voor iedereen gratis toegankelijk: een cadeau ter ere van de geboortedag van Johann Sebastian Bach (21 maart 1685).

Ochtendprogramma
Ook Kampen staat sinds enkele jaren tussen het indrukwekkende rijtje wereldsteden. In de historische binnenstad trakteert SAMBIQ (Stadsgehoorzaal, Stadsarchief, Stedelijk Museum, Bibliotheek en Quintus) het winkelend publiek op zaterdag 23 maart op een gevarieerd programma. Celliste Elisabeth Haase brengt bij de Hema, de Stadskazerne en De Eenhoorn een veelzijdig Bach-repertoire ten gehore. Ook de vakmusici van ensemble SallaBande (viool, fluit, cello en piano) vertolken in Margaretha (Burgwal), de Stadskazerne en De Eenhoorn op geheel eigen wijze diverse werken van Bach. Het Kamper Jachthoorn Korps laat van zich horen in de Oudestraat.

Middagprogramma
Wie liever ‘in stilte’ geniet van hedendaagse muziek met een vleugje klassiek kan zich ’s middags in de Oudestraat uitleven bij Silent Disco. Daar zijn ook Quintus en Ventura te vinden. Ontdek hoe de muziek van Bach tot leven komt tijdens de theateract ‘U vraagt en Bach draait’, laat je meevoeren tijdens ‘De Koning danst’, doe mee met het levensechte Bach Memory Spel of test je kennis tijdens de Bach Quiz.

Avondprogramma
‘IJssel Proms meets Bach in the Subways’: met dit concert op zaterdagavond in de Bovenkerk wordt de verjaardag van Johann Sebastian Bach feestelijk afgesloten. Voor de gelegenheid wordt de klassieke muziek door de Millerband uitgevoerd in een Jazz compositie, aangevuld door Ab Weegenaar met de klanken van het Hinsz kerkorgel.

Kijk voor tijden en overige info op www.stadsgehoorzaalkampen.nl of www.quintuskampen.nl.

Het evenement ‘Verhaal van Kampen’ is een initiatief van de vijf culturele organisaties: Quintus, de Stadsgehoorzaal, het Stadsarchief, het Stedelijk Museum Kampen en de Bibliotheek Kampen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*