Kamper Eindejaarskalender 23 december: Theehuis Zalkerveer

Dit jaar komt Kampenonline met de 3e Kamper eindejaarskalender.
Deze kalender is gevuld met cadeautjes van ondernemers en organisaties uit de gemeente Kampen. De volgers van Kampenonline maken kans om deze cadeautjes te winnen door de vraag aan het einde van dit bericht te beantwoorden. De winnaar wordt 2 dagen na het plaatsen van dit bericht bekend gemaakt.

THEEHUIS ZALKERVEER

Welkom aan de IJssel

Welkom bij het Theehuis Zalkerveer! Een prachtige locatie aan de IJssel. Onder het genot van een kop thee of koffie geniet u van het prachtige uitzicht. Vergeet daarbij niet onze huisgemaakte gevulde koek of een puntje van onze beroemde appeltaart. Theehuis Zalkerveer bezorgt u een onvergetelijk koffiemoment!

Geschiedenis

In 1996 dreigde de voetveerverbinding tussen ‘s-Heerenbroek en Zalk te worden opgeheven, omdat de oude veerbaas ermee stopte. Stichting Dagverblijven voor Gehandicapten te Kampen en Omstreken (SDGK) heeft het Zalkerveer voortgezet door middel van een project voor en door mensen met een verstandelijke beperking.

De oude roeiboot werd vervangen door een geel motorscheepje met kajuit. Naar analogie aan het Hattemerveer (‘Kleine Veer 1’) kreeg dit scheepje de naam ‘Kleine Veer 2’. Twee jaar later kreeg het de definitieve naam Zalkerveer.

Een voormalig minister van Verkeer & Waterstaat gaf op 11 november 1996 het startsein voor de bouw van het Theehuis.

Vanwege het toenemend aantal bezoekers besloot men het haventje aan ’s-Heerenbroekerzijde grondig te moderniseren. Er werd een drijvende steiger aangelegd om ook bij hoger water mensen te kunnen overzetten.

Zalkerveer & Theehuis
Veecaterdijk 12a
8275 AG ‘s-Heerenbroek
T: +31 6 11 93 23 34
E: zalkerveer@philadelphia.nl

Prijsvraag:
Een voormalig minister van Verkeer & Waterstaat gaf op 11 november 1996 het startsein voor de bouw van het Theehuis.
Wie was deze minister?

Wat kun je winnen?
Het theehuis Zalkerveer heeft voor de 2e keer in deze kalender 2 cadeaubonnen van €12,50 beschikbaar gesteld. Dus wederom twee winnaars.

Door de vraag te beantwoorden onder dit bericht maken onze volgers kans op deze prijs.
Twee dagen na plaatsing van de prijsvraag, wordt er een winnaar bekend gemaakt.

Ook een plekje op de eindejaarskalender?
De Kamper Eindejaarskalender 2021 is helemaal gevuld. Bedrijven, zzp-ers, (vrijwilligers)organisaties die in 2022 mee willen doen, kunnen een bericht sturen naar:
redactie@kampenonline.nl


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


8 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*