Kamper Eindejaarskalender 8 december Nikai 4 Life

Dit jaar komt Kampenonline met de 3e Kamper eindejaarskalender.
Deze kalender is gevuld met cadeautjes van ondernemers en organisaties uit de gemeente Kampen. De volgers van Kampenonline maken kans om deze cadeautjes te winnen door de vraag aan het einde van dit bericht te beantwoorden. De winnaar wordt 2 dagen na het plaatsen van dit bericht bekend gemaakt.

Stichting Nikai 4 Life

Intro

Eind 2017 verloren de oprichters van Stichting Nikai4Life hun 12 jarige zoon Nikai aan de gevolgen van een rhabdoïde tumor. Sindsdien dragen zij bij aan het verbeteren van de mogelijkheden door geld in te zamelen voor onderzoek naar rhabdoïde tumoren.

Achtergrond

Begin 2017 werd bij onze zoon en broertje Nikai een rhabdoïde tumor geconstateerd rondom de nier met uitzaaiingen naar de lever. Dat juist hij dat kreeg zorgde voor veel ongeloof. Dit omdat er vrijwel geen enkele jongen van zijn leeftijd zo fit en sportief was.  Nikai was helemaal gek van sporten. Zo turnde hij vele uren per week, bij IJGV en RKDos. Regelmatig wist hij op landelijk niveau NK-finales te behalen af en toe gepaard gaande met het behalen van een medaille. Tegelijkertijd was hij vele uren in de week op het water te vinden bij KV Skonenvaarder en was hij meervoudig Nederlands Kampioen kanoën op alle afstanden.

Tot dat Nikai opeens buikpijn kreeg, naar het ziekenhuis moest en er kanker werd geconstateerd. Na vele onderzoeken bleek het 2 weken later rhabdoide kinderkanker te zijn, zeldzaam en uiterst agressief. Met een erg slechte prognose zijn wij de strijd aangegaan. Na diverse chemokuren, operaties, clinical trial en immunotherapie is Nikai op 4 december 2017 overleden. Hij mocht slechts 12 jaar worden.

Stichting Nikai 4 Life

Nikai zat vol energie, gedrevenheid, sportiviteit en wilskracht. Daarom hebben wij de Stichting Nikai 4 Life opgericht om ons in te zetten om Nikai`s zoektocht naar “Ik hoop dat dit medicijn wel werkt” voort te zetten. Met Stichting Nikai 4 Life willen wij zoveel mogelijk geld inzamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker in het algemeen en rhabdoïde kinderkanker in het bijzonder. Kinderen met deze vorm van kanker hebben een hele slechte prognose.  Stichting Nikai 4 Life wil zich sterk maken om een bijdrage te leveren om dit perspectief te verbeteren.

100 % naar onderzoek

Alle donaties aan Nikai 4 life gaan naar onderzoek. Er zijn dus geen betalende leden en er worden ook geen declaraties ingediend.  Met alle inkomsten steunt Nikai 4 Life het onderzoek dat door de Drost research group wordt uitgevoerd in het Prinses Maxima Centrum te Utrecht. Er bestaat nauw contact met hoofdonderzoeker, waardoor we er van verzekerd zijn dat de donaties direct op de juiste plek komen zonder dat er iets aan strijkstok blijven hangen.

 

Prijsvraag:
Welke Alpenreus heeft Stichting Nikai 4 Life afgelopen jaar met een team beklommen voor onderzoek naar rhabdoïde kinderkanker.
A –  Alpe  d’ Huez               (Frankrijk  – Finish op 1.840 m)
B –  Mont Ventoux             (Frankrijk – Finish op 1.909 m)
C –  Passo dello Stelvio      (Italie       – Finish op 2.785 m)

Wat kun je winnen?


Er wordt 1 grote Nikai 4 Life Beer (100cm) beschikbaar gesteld.

Door de vraag te beantwoorden onder dit bericht maken onze volgers kans op deze prijs.
Twee dagen na plaatsing van de prijsvraag, wordt er een winnaar bekend gemaakt.

Ook een plekje op de eindejaarskalender?
De Kamper Eindejaarskalender heeft nog een paar plekjes over. Bedrijven, zzp-ers, (vrijwilligers)organisaties die nog mee willen doen, kunnen een bericht sturen naar:
redactie@kampenonline.nl


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*