Kamper fotoclub organiseert excursie

De in Kampen gevestigde natuurfotografenclub vnf-nwoverijssel  organiseert zaterdag 23 augustus een excursie naar natuurgebied de Wyldemerk in het Friese Gaasterland. Belangstellenden die kennis willen maken met deze fotoclub mogen mee.

Men vertrekt om 07:00 uur vanaf de parkeerplaats bij het oude station Kampen (IJsselmuiden). Meerijden kost € 3,00. Opgeven kan bij Piet Goudriaan, tel. 038-3313931  of 06-18989085

Natuurgebied de Wyldemerk

De Wyldemerk in de Gaasterlandse bossen is een uniek en gevarieerd natuurgebied in de Zuidwesthoek van Fries land. Een deel van de Wyldemerk is ingericht als Libellenreservaat. Het gebied is eigendom van Staatsbosbeheer. Een groot deel wordt beweid met rundvee en de Hollandse landgeit. Het doel hiervan is om de bijzondere plantengroei nog verder uit te breiden en het halfopen karakter van het terrein te behouden.

libelcorfikkert

Heel bijzonder zijn de vele waterpartijen die ontstaan zijn door zandwinning in de jaren zestig. Door de aanwezigheid van allerlei verschillende watertypen is dit natuurgebied zeer aantrekkelijk voor libellen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*