Kamper Kogge aanwezig bij KiOK

Aan de IJsselkade ligt tijdens Kerst in Oud Kampen de Kamper Kogge afgemeerd

Tijdens het tweedaagse theaterfestival KiOK neemt de Kamper Kogge de honneurs waar van de IJsselkogge. De reconstructie van het handelsschip uit de veertiende eeuw meert af achter de Veerman van Kampen aan het Van Heutszplein waar het voor bezoekers te bekijken is. De Sprooksprekers van de Kamper Kogge zijn zaterdagmiddag te beluisteren bij Boekhandel Bos.

Kamper Kogge zet koers naar King's Lynn in EngelandDe berging van de IJsselkogge, het eeuwenoude koggewrak dat op de bodem van de IJssel is gevonden, duurt langer dan verwacht door de bijzondere vondsten en de taaie veenlaag waarin het ligt. Daarom meert nu de Kamper Kogge af aan de IJsselkade zodat er tijdens Kerst in Oud Kampen op zaterdag 19 en zondag 20 december toch een kogge te bewonderen voor de bezoekers van de binnenstad.

De voor de gelegenheid sfeervol verlichte reconstructie van het handelsschip uit de veertiende eeuw zal afmeren achter de bekende salonboot de Veerman van Kampen. ”Het is voor het eerst dat we tijdens Kerst in Oud Kampen met de kogge aan de IJsselkade liggen”, vertelt Reijer van ’t Hul van de Stichting Kamper Kogge. ”Bezoekers kunnen het schip bekijken en op de kade staat een tent waar allerlei koggespulletjes verkrijgbaar zijn, zoals onze kerstkerkjes. Ook laten we een duikpak zien waarin wordt gedoken naar de IJsselkogge, beschikbaar gesteld door de mensen van aannemerscombinatie Isalacogghe.”

Op onderstaande foto bereiden de vrijwilligers van de Kamper Kogge het schip klaar voor Kerst in Oud Kampen. Het zeil, dat er ‘s winters altijd af gaat, wordt weer aan de ra bevestigd.

Kamper Kogge

Sprookjessprekers
De Sprooksprekers van de Kamper Kogge zijn dit keer niet ’s avonds tijdens KiOK te beluisteren, maar zaterdagmiddag vanaf 14u30 uur bij Plantage Boekhandel Bos (Oudestraat 41-43). De verhalenvertellers brengen dan een reeks ongebruikelijke kerstverhalen ten gehore van onder andere Roald Dahl en Heinrich Heine. De toegang is gratis maar een donatie voor de Kamper Kogge is altijd welkom.

Stichting Kamper Kogge
De Kamper Kogge is een zo authentiek mogelijk evenbeeld van een handelsschip uit de veertiende eeuw. De vrijwilligers van de Stichting Kamper Kogge zetten zich op allerlei manieren in om het schip in de vaart te houden en zo een bijdrage te leveren aan de cultuurhistorie van de Hanzestad Kampen en het varend erfgoed van Nederland.

Kijk voor meer informatie op de website of de Facebookpagina.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*