Kamper kogge weer op de terugreis…De Kamper Kogge was het afgelopen weekend speciale gast op het Hanzefestival in het Engelse King’s Lynn alwaar men vanochtend weer vertrok. Tijdens het festival werd de Kamper trots overspoeld door bezoekers.

De Kamper kogge bleek afgelopen weekend dé grote trekpleister van het Hanzefestival in het Engelse havenstadje King’s Lynn. Zaterdag namen rond de 1200 bezoekers een kijkje aan boord. Zondag was het iets minder druk, maar liep het evengoed storm. Bezoekers waren laaiend enthousiast over het bijzondere, historische handelsschip uit Kampen. De komst van de kogge werd breed uitgemeten in de Engelse media.

Aan de vooravond van het tweedaagse festival heeft de bemanning van de kogge, die in King’s Lynn met alle egards is ontvangen, het boek ‘Tekenend voor Kampen’ van Hans van der Horst en Geraart Westerink met voorwoord van burgemeester Bort Koelewijn overhandigd aan burgemeester Barry Ayes. Die op zijn beurt ook weer een geschenk heeft meegegeven voor zijn Kamper collega.

Dinsdagochtend vroeg is het vlaggenschip van Kampen begonnen aan de thuisreis. Zoals het er nu naar uit ziet, komt de kogge na een tocht van ruim 500km vrijdag aan.

 

IMG_0324

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*