woensdag, mei 29, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsKamper Politiekids beëdigd (*VIDEO*)

Kamper Politiekids beëdigd (*VIDEO*)

-

Knipsel

Afgelopen woensdagmiddag werden op de Kamper Kogge Kampens eerste politiekids beedigd.

Vorig jaar werd door voormalig gemeenteraadslid Kristy van den Berg van de PvdA een motie ingediend die de burgemeester opriep te komen tot Politiekids in Kampen. Zij vindt het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd kennismaken met de politie en de wijkagent. Dat vergroot de bekendheid van de wijkagent en dat leidt tot meer sociale cohesie in een wijk. Bovendien is het goed voor het verantwoordelijkheidsgevoel van kinderen.

Wijkagent Jean Louis Becker ziet de meerwaarde in het project en is daarom nauw betrokken bij het project. Hij heeft ervaren dat een goede verstandhouding met de jeugd in de wijk het werk van een wijkagent vergemakkelijkt en verbetert.
In maart startte de politie met de zoektocht naar basisschoolkinderen uit de Hanzewijk en Brunnepe die politiekid wilden worden. Maarliefst 35 kinderen uit groep 6 hebben zich gemeld. Zij worden opgeleid tot politiekid.
Burgemeester Koelewijn van Kampen denkt dat de kinderen onder begeleiding van de politie bijvoorbeeld kunnen worden ingezet bij het rondbrengen van folders na een woninginbraak. Ook toezicht op zakkenrollen en het aanspreken van verkeersovertreders behoort tot de mogelijkheden.
De kracht van de kinderen is volgens Koelewijn dat het voor volwassenen zeer confronterend is om bijvoorbeeld na een boete voor te hard rijden binnen de bebouwde kom ook door kinderen op het verkeersgedrag te worden aangesproken.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen