Kamper sporttitels 2015 bekend

 

Sportgala 2015

In een afgeladen VIA werden vrijdagavond de prestigieuze sporttitels 2015 uitgereikt aan de winnaars van de sportverkiezingen. Ook deed de gemeente Kampen een duit in het zakje, aan wethouder Meijering de eer om namens de gemeente Kampen een grote groep sporters in het zonnetje te zetten en te bedanken voor hun sportieve inzet.

Tijdens de 31e editie van de Kamper Sportverkiezingen werden achtereenvolgens Jordy Agues (BMX) en Bianca Roosenboom (Inline-skaten) uitgeroepen tot sportman en sportvrouw 2015. Sportploeg 2015 werden de korfballers van Wit-Blauw, ook zij waren zichtbaar verrast.

sportgala 2Bij de jeugd moesten ook nog enkele eretitels verdeeld worden. Jeugdsporter jongens 2015 werd Turner Lars Vos. Lars komt uit voor RK DOS, is lid van Jong Oranje en is hard op weg naar het E.K. in Bern.De titel Jeugdsporter meisjes 2015 ging naar Demi van Moerkerk. Demi heeft het afgelopen jaar hoge ogen gegooid bij het Twirlen. Als jeugdsportploeg 2015 werden uitgeroepen Janiek van Vlijmen/Lotte Mooren (acrogym)

In vergelijking met eerdere edities heeft Sportraad Kampen enkele veranderingen doorgevoerd. Zo is de categorie ‘Talenten’ vervallen. Daarvoor in de plaats zijn de nieuwe categorieën Jeugdsporter Jongens en Jeugdsporter meisjes gekomen. Daarnaast is besloten om Kamper sporters die buiten Kampen woonachtig zijn, maar nog wel lid zijn van een Kamper sportvereniging, in aanmerking te laten komen voor deelname aan de sportverkiezingen. Met deze maatregel hoopt de organisatie het kwaliteitsniveau van de sporters op peil te houden. Door deze beslissing is Bianca Roosenboom voor het eerst sinds jaren weer genomineerd.