Kaas van eigen Kampereilander bodem is sinds deze week verkrijgbaar bij Marcel’s Kaaskraam. Marcel Schoonewelle kiest louter de beste kazen en biedt een breed assortiment. De Kamper Terpkaas wordt bereidt op Erf-1 door kaasmaakster Irene Bruins. Een rauwmelkse biologische kaas van melk van eigen koeien, geraffineerd in de aloude kaaskelder in de terp van de boerderij. De kaas dankt er zijn bijzondere natuurkorst aan: een eerlijke kaas met een bijzondere eigen smaak.
Irene: “OP Erf-1 maken we sinds een jaar onze eigen kaas. Na tal van goede reacties van zowel kenners als crowdfunders, die aan de basis van de kaas stonden, is de tijd (en de kaas) rijp voor de markt. Marcel bezocht Erf-1 en was zichtbaar onder de indruk van zowel de bereiding als de smaak. Ik ben dan ook trots dat hij de kaas in het assortiment wilde opnemen.”
Marcel’s kaaskraam is niet alleen te vinden in Kampen (maandag op de Nieuwe Markt van 07.30 tot 13.00 uur en op zaterdagen op de Plantage van 07.30 tot 17.30 uur), maar ook in Ommen (dinsdag), Dalfsen (woensdag) en Olst (vrijdag).
De Kamper Terp Kaas is met recht een bijzondere kaas op uw kaasplankje en overheerlijk op brood of uit het vuistje. Met liefde bereidt op Erf-1. De kaas is eveneens verkrijgbaar op de boerderij, evenals tal van andere producten, Kijk voor openingstijden van de boerderijwinkel op www.erf1.nl.