Kamperen op de Natuurspeelplaats (video)

Vanuit Kamper Kracht zonder budget toch even op vakantie

Naast kinderboerderij Cantecleer wordt deze zomer een stadscamping gerealiseerd. Vanuit het concept van Kamper Kracht wordt er in augustus een tweedaagse vakantie op de Natuurspeelplaats georganiseerd. Daarmee kunnen Kampenaren op of onder de armoedegrens er even tussenuit. De kinderen zijn dan toch even op vakantie en kunnen kennismaken met kamperen. De twee dagen worden gevuld met leuke en lekkere activiteiten.

Achter dit initiatief vanuit Kamper Kracht zitten dezelfde enthousiaste partijen als achter de geslaagde kindervoorstelling op 14 maart. De Weggeefschuur en speeltuin Akelei  willen in vervolg hierop iedereen de mogelijkheid bieden om even op vakantie te gaan, inclusief minima. De Natuurspeelplaats werkt daar graag aan mee waarmee een leuke en enerverende vakantie in het vooruitzicht wordt gesteld.

De Natuurspeelplaats is een initiatief van kinderboerderij Cantecleer. In mei is in het Stadspark deze ravotplaats voor kinderen geopend, direct naast de kinderboerderij en direct achter de Stadsburgerweyden. In de videoreportage bij dit artikel wordt een impressie gegeven. Kinderen kunnen daar onbezorgd spelen, vies worden en in contact komen met de natuur, waarvan ze veel kunnen leren. Kamper Kracht is een initiatief vanuit de gemeente om de zelfredzaamheid en eigen initiatieven van de bevolking te bevorderen. De Weggeefschuur aan de Noordweg en de activiteitencommissie van de speeltuin aan de Akelei zijn daar zelf voorbeelden van.

Op 11 en 12 augustus bundelen deze maatschappelijke doeners hun krachten om kinderen van minima een geweldige kampeervakantie te laten beleven. Ook niet-minima zijn van harte welkom om daarmee het onderscheid tussen rijk en arm weg te laten vallen. Op de agenda staan onder andere bingo, brood en pizza bakken, een stadspeurtocht en spelen op de kinderboerderij. Het is wenselijk dat elk kind samen met een ouder komt. Er zijn honderd plaatsen beschikbaar en vol is vol! De kosten van €5 zijn inclusief maaltijden en drinken. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de Weggeefschuur (Noordweg ) en bij Klasina van Egmond (tel.nr. 06-13053875). Hier kan men ook terecht voor vragen of via het e-mailadres StadscampingKampen@hotmail.com. De kinderen kijken uit naar hun aanmelding!

Onder de foto staan verwijzingen naar de organisaties die bij deze activiteit betrokken zijn.

Kamper Kracht initiatiefnemers Stadscamping Kampen
De initiatiefnemers van de Stadscamping.
V.l.n.r. Hanjo IJkhout (Cantecleer), Klasina van Egmond
(Akelei) en Debby Klooster (Weggeefschuur).

Voor informatie kunt u terecht op de volgende (aan te klikken) websites:
Verslag van de kindervoorstelling
Natuurspeelplaats Kampen
Weggeefschuur
Speeltuin Akelei
Kinderboerderij Cantecleer

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*