Kamperui(t)dag vol optredens

Kindervoorstellingen Sjaak de Piraat

KAMPEN – De Kamperui(t)dagen staan weer voor de deur. Gedurende vier donderdagen in juli en augustus is er van alles te beleven in de Hanzestad aan de IJssel. Op de eerste Kamperui(t)dag van donderdag 23 juli valt allereerst te genieten van het koehijsen, een gezellige braderie met kindershows, straatartiesten en allerlei optredens.

Piraat

 

De Oudestraat staat als een van de langste winkelstraten van Nederland iedere donderdag tussen 10.00 en 17.00 uur boordevol kramen en stands. Daar doen de bezoekers zich tegoed aan de meest uiteenlopende koopjes en lekkernijen. De bekende koe wordt op donderdag volgens jarenlange traditie om 10.00 uur in de Nieuwe Toren gehesen door burgemeester Bort Koelewijn en voorzitter Fré Helleman van Ondernemersvereniging Kampen (OVK). Daarna barsten de feestelijkheden los. De binnenstadwinkeliers en horeca halen alles uit de kast om de binnenstad vier donderdagen lang aantrekkelijk te maken met activiteiten voor alle leeftijden.

Piraten Avontuur
Sjaak de Piraat geeft drie kindervoorstellingen van een uur op het Van Heutszplein. Die beginnen om 11.00, 13.00 en 15.00 uur. Sjaak de Piraat’s Piraten Avontuur is een spannend en humoristisch programma boordevol magie, jongleren, publieksinteractie, humor, spanning, messen, pistolen, zwaarden, vuur, gebakken schoenzolen, ballonnen, muziek en nog veel meer! Een ding is zeker: niemand – groot of klein – zal het Piraten Avontuur van Sjaak de Piraat snel vergeten!

Straatartiesten
Kinderen kunnen zich op diverse locaties uitleven bij leuke attracties. Natuurlijk lopen er ook de nodige straatartiesten rond. Zo sta je zomaar oog in oog met Peter Pan en Kapitein Haak en andere vrolijke steltenlopers. Goochelaars en ballonnenmakers verbazen het publiek met hun snelle kunsten. Op de kinderrommelmarkt in de Geerstraat is het traditioneel een drukte van belang als deze kleine kooplui hun waar aan de man brengen.

Optredens
Natuurlijk bieden de horecapleinen ook aantrekkelijke programma’s. Jong talent vertoont tijdens de braderie hun kunsten op de Plantage. ’s Avonds zijn daar optredens van diverse bands. Op het Van Heutszplein vermaakt DJ Jan Spoor het publiek tot middernacht.

De Kamperui(t)dagen zijn op donderdag 23 en 30 juli en 6 en 13 augustus. Informatie: www.ovkampen.nl.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*