HomeRegiosportKampioensdroom DOS over en uit..

Kampioensdroom DOS over en uit..

-

korfbal

KAMPEN – De droom van KV DOS Kampen / Veltman is afgelopen zaterdag in Hoogkerk wreed uiteengeslagen. De laatste hobbel op weg naar een beslissingsduel om het kampioenschap bleek te groot. KV Hoogkerk won verdiend met 25-19 na een veel te harde wedstrijd.

Lang ging het gelijk op tussen het Dordtse Sporting Delta en DOS Kampen. Al weken werd gefilosofeerd over een beslissingswedstrijd, maar beide teams wisten dat de laatste hobbel op de weg daarnaartoe een lastige was. Sporting Delta moest het opnemen tegen voormalig kampioenskandidaat Tweemaal Zes. Helaas boog de ploeg uit Maartensdijk al voor de wedstrijd het hoofd. Met een door blessures verzwakt team kon niet gestunt worden in Dordrecht. Sporting Delta won afgetekend met 25-17.

Die uitslag was bekend toen DOS begon in haar lastige wedstrijd tegen kv Hoogkerk. In een stampvolle sporthal ontstond al gauw een geluidsclash tussen de beide supporterslegioenen. Die strijd eindigde onbeslist, maar in het veld was dat wel anders. Alsof Hoogkerk nog van alles te winnen had speelde de Groningse ploeg op het scherpst van de snede en helaas af en toe er behoorlijk overheen. Het was zeker van de thuisploeg een harde wedstrijd en slechts door het abnormaal hoge aantal van drie gele kaarten voor de thuisploeg kon scheidsrechter Harkema de wedstrijd onder controle houden. Vooral Douwe Quarré van Hoogkerk kwam daarmee genadig weg toen hij Nynke Links onderuit gooide zonder dat er een bal in de buurt kwam. Die actie was zeker donkerrood waard.

Al dat geweld was jammer en heeft Hoogkerk ook niet nodig. Hoogkerk is een goede ploeg en was vooraf ook getipt als medetitelkandidaat. Met een hoog tempo en zuiver schietend was Hoogkerk van meet af aan de betere van DOS. De Kampenaren speelden niet slecht en iedere speler haalde ook een voldoende. Maar een voldoende is te weinig om op dit niveau te presteren. Dan heb je veel spelers nodig die goed zijn met daarnaast een enkele uitblinker. Dat was zaterdag niet het geval.

Na een snelle voorsprong voor de thuisploeg kwam DOS na tien minuten langszij: 3-3. Het was de laatste keer dat de ploegen naast elkaar stonden. Hoogkerk liep uit naar 7-3 en hield die voorsprong vast tot de rust: 15-10.

In de tweede helft speelde DOS beter dan in het eerste half uur. Maar het team van Remco Jacobs had erg veel schoten nodig om te scoren. Aanvallen met vier of vijf schoten waren geen uitzondering. Er kwamen dus kansen genoeg. Het lage schotpercentage nekte DOS echter. Een kwartier voor tijd leek DOS, dat steeds bleef werken voor een beter resultaat, de wedstrijd te gaan kantelen. Binnen twee minuten verkleinde DOS de achterstand naar twee doelpunten. Bij 20-16 schoot René Bruggeman van afstand raak en een minuut later werd de door de gevaarlijke Yvonne ten Hove geforceerde strafworp benut: 20-18. De vele Kamper supporters gingen massaal achter hun team staan. De Kamper ploeg kon echter deze opleving geen vervolg geven. Schoten genoeg, maar de afronding was onder de maat. Hoogkerk liep weer weg en speelde vijf minuten voor tijd al een gewonnen wedstrijd. DOS verloor uiteindelijk met 24-19.
Remco Jacobs was na afloop realistisch: “We waren vandaag niet goed genoeg tegen een Hoogkerk in vorm. We hebben er hard genoeg voor gewerkt, maar negentien doelpunten uit zoveel schotpogingen is niet goed genoeg voor de winst. Ik feliciteer Sporting Delta met haar kampioenschap. Ze waren de meest constante ploeg van deze competitie. Ik ben erg trots op mijn team, we hebben een hele mooie zaalcompetitie gespeeld. Ik heb veel goede wedstrijden gezien en mogen genieten van mijn team. We spelen slechts twee mindere wedstrijden en die beslissen de competitie. Dat is zuur. Dit moeten we even verwerken en dan gaan we weer fris de tweede helft van de veldcompetitie in.”

Doelpunten DOS: Yvonne ten Hove 5x, René Bruggeman, Linda Treep en Camiel van Keulen 4x, Reinier Meijering 2x