Kanoën in Kampen: Hanzeregatta en NK Langebaan

Foto van auteur

Door Rudi Last

Afgelopen weekend kon voor het eerst sinds drie jaar de Hanzeregatta weer plaatsvinden op het terrein van kanovereniging Skonenvaarder. Op de vernieuwde wedstrijdbaan, die zaterdag ook officieel in gebruik genomen werd, is door 13 kanoverenigingen uit Nederland en Duitsland gestreden om eremetaal.
Naast de sprintwedstrijden (200m en 500m) was er het NK Langebaan: 1000, 2000, 3000 en 5000 meter K1 en K2.

KV Skonevaarder heeft sinds dit weekend weer een aantal Nederlands kampioenen: K2 5000m heren senioren William Bos (met Bram Brandjes (Viking)), 2000m K2 heren aspiranten Jonas Griffioen (met Rien Broshuis van TWV) wonen goud. Bij de dames was Ruth Vorsselman (met Selma Konijn) de concurrentie de baas op de 5000m K2.

Verschillende leden van KV Skonenvaarder werden op de NK Langebaan 2e of 3e onder wie Hermien de Kievid, Willeke Klappe en Aukje Timmerman bij de dames. Bij de heren vielen o.a. Chris Hellendoorn, Albart Flier, Daniël Bos, Jasper Kappert, Lars Reurink en Flint Griffioen in de prijzen.

Uiteraard werden er ook op de sprintafstanden de nodige medailles bijelkaar geharkt, Skonenvaarders waren steeds goed vertegenwoordigd in de top.

Naast alle wedstrijden werd er door de kanoverenigingen ook gestreden om de Hanzebokaal: alle resultaten van deelnemers worden per ploeg bijelkaar opgeteld. De laatste winnaar was KV Beatrix uit Eindhoven. Dit jaar gaat de bokaal mee naar Duitsland: het team uit Harle had het hoogste puntenaantal, gevolgd door Beatrix en op de derde plaats KV Skonenvaarder.

KV Skonenvaarder kan terugkijken op een zeer geslaagd toernooi: sportief succesvol, prachtig weer en een geweldige sfeer!

Foto’s Inge Griffioen en Hester Timmerman

Gerelateerde Berichten