Kavoca wint eerste editie van ‘De vlag van Kampen’

Gisteren beleefde muziek minnend Kampen De Vlag van Kampen. Het festival waar veel musicerende verenigingen uit de gemeente Kampen aan deel namen. De doelstelling was om op een laagdrempelige manier elkaar eens te ontmoeten en er een gezellige en muzikale dag, met een klein wedstrijdelement, van te maken.

Alle Kamper verenigingen (slagwerkgroepen, orkesten, showbands, twirlgroepen, dweilorkesten en koren) kwamen zaterdag uit op hun eigen disciplines (concert, mars, show, slagwerk, zang en twirl). Ook de allerkleinsten mochten meedoen en natuurlijk konden de oudgedienden ook niet ontbreken.

De diverse verenigingen konden zich op 1 of meerdere onderdelen inschrijven. Door de organisatie werden jury’s samengesteld voor de verschillenden disciplines. Aan het eind van de dag werden de scores opgeteld en gedeeld door het aantal disciplines per vereniging. Uiteindelijk was het ‘vocaal ensemble Kavoca’ die voor de eerste keer De vlag van Kampen mee mocht nemen, echter het wedstrijdelement was volgens de organisatie van ondergeschikt belang omdat meedoen belangrijker is dan winnen.

KampenOnline maakte de onderstaande korte impressie. Kijk HIER voor een verslag van de bijhorende straatparade