Keetbezoekers slaan handen ineen voor “De gezelligste keet van Kampen”

IJsselmuiden, 6 april 2016 – Wat begon als plan voor een klein, gezellig feestje dreigt in positieve zin uit de hand te lopen. 4 jongens kwamen met het idee om een feest te organiseren voor hun doelgroep in MFC ’t Ukien.

De jongeren hadden goede ideeën voor een feest en zijn samen met jongerenwerker Stefan Alteveer, werkzaam voor Stichting Welzijn in Kampen aan de slag gegaan. “De jongeren kwamen zelf met een initiatief voor een feest en waren hier direct gemotiveerd voor”, aldus Stefan.

keet - gezelligste keet van KampenToen Stefan dit plan besprak met Michel van Olst, die werkzaam is voor dezelfde stichting en zich onder ander bezig houdt met de uitvoering van het ketenbeleid binnen de gemeente Kampen werd duidelijk dat de handen ineen geslagen konden worden. Van Olst: “Vanuit het ketenbeleid zijn er diverse keten die gecertificeerd worden omdat hun keet aan alle, door de gemeente gestelde, voorwaarden voldoen. Deze certificaten worden op een feestelijke manier afgegeven. Het leek ons erg leuk om het feest van deze 4 jongens te combineren met deze certificering. Vooral omdat deze jongens wekelijks een van de keten die de gemeente Kampen rijk is bezoeken en eigenlijk hun eigen certificering kunnen organiseren.”

Inmiddels zijn de jongens al heel druk bezig geweest! Ze proberen elke keet persoonlijk te bezoeken om de keet uit te nodigen. Ook zijn de jongens op Social Media al erg actief. De Facebookpagina ‘De gezelligste keet van Kampen’ telt inmiddels als ruim 250 vrienden.

Het feest en het daarbij behorende certificeren van de keten vindt plaats op zaterdag 14 mei in MFC ’t Ukien. Niet alleen keetbezoekers zijn welkom, maar iedereen die zin heeft in een gezellige avond! Radio 538 zal de muziek organiseren met hun Drive-in show!