KEI-brigade oefent op 5 oktober

kei-brigade

 

Op woensdag 5 oktober staat de jaarlijkse oefening van de KEI-Brigade (Kampereilandbrigade) op het programma. Bewoners van de Kampereilanden en omgeving zijn van harte welkom een kijkje te komen nemen en eventueel vrijwilliger te worden van deze brigade. De oefenlocatie is Noorderrandweg 7 op het Kampereiland en de oefening duurt van 18.30 uur tot 20.00 uur.

De KEI Brigade is een team vrijwilligers dat tot en met 2018 tijdens een hoogwaterdreiging zandzakken legt op de dijk langs het Kampereiland en de Mandjeswaard. Naar verwachting kan daarna de brigade worden opgeheven omdat dan de dijk is versterkt. Het team komt in actie bij dreiging van hoogwater. De brigade bestaat momenteel uit 270 enthousiaste vrijwilligers uit de omgeving van Kampen, man en vrouw, jong en oud. Mensen die samen willen bijdragen aan waterveiligheid.

Waarom een brigade?
We roepen de brigade op als het water van het Zwartemeer een bepaald peil heeft bereikt en de verwachting is dat het water blijft stijgen. De dijken langs het Kampereiland en de Mandjeswaard kunnen daardoor onder druk komen te staan. De brigade legt dan zandzakken neer om het veiligheidsniveau te verhogen. Een KEI-brigadier heeft een belangrijke taak en daar moet hij/zij op voorbereid zijn. Daarom wordt er jaarlijks geoefend en organiseert het waterschap kennisbijeenkomsten.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673