Kentekenparkeren blijft een uitdaging voor Kampen

Afgelopen vrijdag heeft de rechtbank in Amsterdam een baanbrekende uitspraak gedaan in de rechtszaak van Privacy First voorzitter Bas Filippini.

Ook de gemeente Kampen zal zich (gezien de uitspraak) moeten afvragen of het zogenaamde ‘kenteken-parkeren’ in Kampen een blijvertje is.

Filippini had de zaak aangespannen tegen het zogenaamde kentekenparkeren en weigerde zijn kenteken in te voeren omdat kentekenparkeren volgens hem in strijd is met het recht op privacy. De rechtbank stelde hem in het gelijk: parkeerders hoeven geen kenteken in te voeren, zolang zij maar kunnen aantonen dat zij voor hun parkeerplek betaald hebben, bijvoorbeeld middels een kwitantie van de parkeerautomaat. Daarmee komt het lokale parkeerbeleid op losse schroeven te staan, niet alleen in Amsterdam maar in andere Nederlandse gemeenten (waaronder Kampen) waar kentekenparkeren is ingevoerd.

Of deze uitspraak gevolgen heeft voor kentekenparkeren in Kampen is niet duidelijk. Volgens sommigen is de uitspraak van de rechter een streep door het parkeren op kenteken. Wel is duidelijk dat ook in Kampen (via social media) word opgeroepen om geen (of een fictief) kenteken in te voeren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*