Kerkkoor Zingend Getuigen viert 60-jarig jubileum

zingend getuigenOp zaterdag 8 oktober a.s. hoopt het Chr. Geref. Kerkkoor “Zingend Getuigen” o.l.v. Gerwin van der Plaats haar 60-jarig bestaan middels een jubileumconcert te gedenken in de Hoeksteen te IJsselmuiden. Bijzondere medewerking wordt verleend door de bekende bariton Jan Loosman uit Urk, sopraan Annemiek Boomsma en organist Jan Hendrik van Schothorst. Het programma bestaat uit geliefde Nederlandstalige liederen, spirituals, instrumentale solo’s en samenzang.

Wat ooit begon als evangelisatiekoor met 25 leden is uitgegroeid tot een van de grotere koren van de stad Kampen (ruim 70 leden). Het koor gaf talloze concerten en maakte diverse concertreizen naar o.a. Hongarije & Roemenie. Daarnaast zijn de voorbereidingen voor een nieuwe Cd, op te nemen medio mei 2017, in volle gang. Onder leiding van de bekende dirigent Gerwin van der Plaats werkt het koor aan een uitgebreid repertoire van het eenvoudige geestelijke lied tot klassiek. Daarbij is zijn inspirerende wijze van musiceren een belevenis op zich. Hoewel de naam Chr. Geref. kerkkoor doet vermoeden dat alleen leden van dit kerkgenootschap lid zijn is niet het geval; Het ledenbestand is uiterst divers! Het koor kent een uitgebreide bezetting wat tenoren en bassen betreft, wat niet veel meer voorkomt in de huidige korenwereld.

Het concert begint om 20.00 uur en de deuren gaan open om 19.30 uur. De toegang is gratis. Wel is er een collecte t.b.v. de onkosten. Van harte welkom.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673