Kerst in Oud Kampen; feest zonder weerga, feest zonder wanklank!

foto: Piet Harms

Ruim 75.000 bezoekers in twee dagen tijd

KAMPEN – Theaterfestival Kerst in Oud Kampen heeft in twee dagen tijd ruim 75.000 bezoekers naar de Kamper binnenstad getrokken. Dankzij de inzet van vele honderden vrijwilligers beleefden de bezoekers twee prachtige avonden in een sprookjesachtig decor.

De duizenden bezoekers zagen onder andere optredens van De Blues Brothers, Laurel en Hardy en Charly Chaplin maar konden ook een blik werpen op sprookjesachtige taferelen of op adem komen in de prachtige Buitenkerk. Ook de nostalgische kermis op het Van Heutszplein en de vele optredens van jeugdtheater Ventura werden druk bezocht. De 75.000 bezoekers zijn er weliswaar wat minder dan tijdens het topjaar 2015, maar volgens organisator Gerrie Kragt heeft dat te maken met het feit dat de schoolvakanties nog niet zijn begonnen. ,,Kinderen moeten morgen gewoon weer naar school. Maar we zijn ongelooflijk tevreden en ontzettend trots op de inzet van al onze vrijwilligers.’’

Een teruggekeerde knuffel, en één verdwenen kerstboom…
,,Dankjewel!’’, liet de Kamper burgemeester Bort Koelewijn al weten aan de 650 vrijwilligers die Kerst in Oud Kampen mogelijk maakten. Dat ‘dankjewel’ wil de organisatie ook overbrengen aan de bezoekers van het theaterfeest. ,,Een prachtige, ontspannen sfeer’’, weet Gerrie Kragt na twee dagen feest. Tekenend voor de sfeer was wel het feit dat van alle decors en attributen er in twee avonden tijd slechts één witte kunstkerstboom spoorloos verdween, waar weer tegenover stond dat een verloren gewaande knuffelbeer dankzij een oproep onder de bezoekers z’n baasje weer terugvond in het informatiecentrum. ,,Zelfs dat kwam weer goed’’, aldus Kragt. Volgend jaar keert Kerst in Oud Kampen dan ook zeker weer terug op de agenda, en dan al weer voor de 18e editie.

KampenOnline Live registratie

KampenOnline heeft dit grootschalige kerstevenement Live uitgezonden. Onze mobiele studio stond opgesteld in de winkel van HOE aan de oudestraat. Je kon Live meekijken naar de vele acts, optredens en interviews.

Klik HIER om de gehele registratie terug te kijken.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*