Kerstconcert R.K. Buitenkerkkoor Kampen prelude KIOK

Als een prelude van Kerst in Oud Kampen, organiseert het R.K. Buitenkerkkoor op zaterdag 17 december voor de 27ste keer haar traditionele Kerstconcert.

Met een aantal projectzangers vanuit de parochie die het koor extra hebben versterkt, belooft dit concert weer een feestelijk en sfeervolle opmaat te worden naar Kerstmis. De algehele leiding van dit concert ligt in handen van Bram Gordijn, de dirigent van het Buitenkerkkoor.

Het koor zal tijdens dit concert begeleid worden door een koper ensemble van de Broederband. Jaco Lips zal het koor op de piano begeleiden. Het concert zal beginnen met het machtige Magnificat van Tom Löwenthal waarin Maria bij de ontmoeting met Elisabeth in dit loflied God prijst om wat haar gedaan is. Met name in dit stuk heeft het pas gerestaureerde Hinsz-orgel van de Buitenkerk orgel een prominente rol. Het zal worden bespeeld door Bram Brandemann.

Naast de bekende Nederlandse en Latijnse kerstgezangen zullen er ook Engelse en Duitse liederen te horen zijn. In de samenzang wordt U van harte uitgenodigd om met ons mee te zingen. Pastor Hans Schoorlemmer zal een bijdrage leveren met een kerstgedachte.

Het Kerstconcert in de Buitenkerk begint om half drie. De ingang is aan de Buiten Nieuwstraat 101, de deuren van de verwarmde kerk, gaan om 14.00 uur open.

Aan het eind van het concert is er een collecte
Wij hopen u vanaf 14.00 uur te mogen begroeten bij ons Kerstconcert op zaterdag 17 dec. in de Buitenkerk.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673