Kerstzang bij Cantecleer op kerstavond – Video

Kerstzang bij kinderboerderij Cantecleer

Vanavond is het Kerstavond. In de christelijke wereld (de katholieke en de protestantse kerken) wordt op deze avond binnen de kerkgemeenschap de geboorte van Jezus Christus gevierd.

Vaak gebeurt dat in de zogenaamde nachtmis. Het is vaak een van de drukste kerkdiensten van het jaar. Tegenwoordig zijn er in veel kerken in de vooravond speciale kinderdiensten.

De gewoonte om op de avond voor de eigenlijke feestdag naar de kerk te gaan is zeer oud en stamt uit de Joodse traditie. In het Jodendom begint de dag namelijk met de nacht. De sabbat begint bijvoorbeeld op vrijdagavond na zonsondergang. Dit is in het Christendom in stand gehouden en men viert dus op de avond voor Kerst al het Kerstfeest.

Vorig jaar vond op kerstavond voor de eerste keer in Kampen een kerstzang plaats bij kinderboerderij Cantecleer. Onder begeleiding van de Broederband werden er diverse kerstliederen gezongen. Ook vanavond kun je deze kerstzang weer bijwonen. Bekijk hierboven in de player de registratie van vorig jaar gemaakt door het filmteam van KampenOnline.