donderdag, maart 28, 2024

HomeNieuwsKHC behaald een punt tegen SV Lelystad '67

KHC behaald een punt tegen SV Lelystad ’67

-

Kampen – KHC heeft zaterdag een puntje overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen het technische SV Lelystad’67. KHC dat thuis nog ongeslagen is, mag daarmee de handen dicht knijpen, want de rappe tegenstander was in de 2e helft dicht bij de overwinning.

Het begin was nog wel even voor KHC, al in de 1e minuut spatte de bal op de lat na een inzet van Arjan Bults. In de 2e minuut al een gele kaart voor Lesley de Munnik, en KHC leek een moeizame middag tegemoet te gaan. In de 10e minuut werd een inzet van Burak Alp gestopt door de doelman. In de 24e minuut dan toch de 1-0 Tom Diender bracht de bal voor het doel vanuit een hoekschop, en in het vervolg kopte Ronald Arends de bal snoeihard in.

Wie vervolgens dacht dat KHC het heft in handen zou nemen kwam bedrogen uit. Het was SV Lelystad dat ging domineren en in de 29e minuut kwam vanuit een vrijeschop de bal voor het doel . De bal werd vervolgens hard achter doelman Kevin Dijkstra  geschoten 1-1.  Na de thee een feller SV Lelystad´67 dat KHC onder druk zette. Vorige week tegen ASVD zat KHC er bovenop en nu was het Lelystad dat mocht voetballen van KHC, dat daarmee nimmer in zijn spel kwam. Halverwege claimde KHC nog een strafschop omdat Tom Diender was doorgebroken en ogenschijnlijk onderuit werd getrokken. De jeugdige scheidsrechter van Wijnen uit Zwolle was het echter ontgaan, en de eerlijkheid gebied ook te zeggen dat KHC daarmee te veel zou hebben gekregen want recht op de overwinning had het niet.

Resumerend het maximale gehaald uit een door KHC niet zo goed gespeelde wedstrijd. Spannend bleef het wel de gehele wedstrijd, met in de slotfase nog enkele hachelijke situaties voor beide doelen. KHC heeft het goed gedaan voor de winterstop, het heeft 24 punten behaald en staat op een verdiende 2e plaats op slechts 3 punten achterstand van koploper Veenscheboys. De ploegen in de 2e klasse G zijn aan elkaar gewaagd, het zal nog een hele strijd worden voor de plaatsen op het ere podium.  Vanaf deze plaats wens ik iedereen fijne kerstdagen toe en een goed nieuwjaar. KHC gaat een jubileum jaar in, onze club bestaat maar liefst 100 jaar in 2014 en dat zal gepast gevierd gaan worden.

Volgende week zaterdag nog de kerstborrel vanaf 16.00 uur is iedereen wel of geen lid welkom in de KHC kantine.

Man van de wedstrijd: Burak Alp