zaterdag, juli 27, 2024

HomeNieuwsKHC Bereikt Finale voor Promotie naar de 4e Divisie

KHC Bereikt Finale voor Promotie naar de 4e Divisie

-

KHC heeft zich geplaatst voor de finale van de nacompetitie voor promotie naar de 4e Divisie. In de tweede ronde moest KHC afreizen naar Winschoten om het op te nemen tegen WVV. Ondanks verkeersdrukte wist het team uiteindelijk op tijd aan te komen.

Na het uitschakelen van 4e divisionist Longa’30 afgelopen zaterdag, waarbij Brenn de Lange in de slotfase van de verlenging KHC in extase bracht met zijn winnende doelpunt, stond het team nu opnieuw voor een uitdaging. Tegenstander WVV had de eerste ronde vrijaf en was dus goed uitgerust.

Wedstrijdverslag

De wedstrijd in Winschoten begon goed voor KHC op het natuurgrasveld. Vanaf het begin domineerde KHC het spel, maar het lukte niet om te scoren. Burak Alp raakte met een harde inzet de onderkant van de lat, en ook Jonathan van Marle en Florian van der Wal kregen kansen, maar zonder resultaat. Hierdoor was de ruststand 0-0, wat niet representatief was voor het spelbeeld.

Na de rust kwam het vuurwerk. Al in de eerste minuut na rust maakte aanvoerder Leroy Knol de 0-1 met een fraaie kopbal vanuit een hoekschop. KHC zette de aanval voort en maakte het WVV moeilijk. In de 53e minuut werd Boaz Smits aangetikt, wat resulteerde in een vrije schop op 25 meter van het doel. Illias el Morabit nam de vrije trap en schoot de bal prachtig in de rechterbovenhoek: 0-2.

KHC bleef kansen creëren. Jonathan van Marle raakte de buitenkant van de paal, maar het net werd niet gevonden. De wedstrijd werd definitief beslist door Leroy Knol, die uit een vrije schop zijn tweede treffer van de avond maakte met een mooie boogbal: 0-3. Invaller Jorik Schuur voegde kort na zijn invalbeurt nog een doelpunt toe, waardoor het 0-4 werd. WVV wist nog één keer te scoren, wat de eindstand op 1-4 bracht. Scheidsrechter Maurice Paarhuis leidde de wedstrijd uitstekend en hield de kaarten op zak.

Met zijn twee doelpunten en leiding in het veld, heeft Leroy Knol een cruciale rol gespeeld in deze belangrijke overwinning.

KHC is klaar voor de volgende uitdaging en hoopt de promotie naar de 4e Divisie te realiseren.

Vooruitblik op de Finale

KHC staat nu in de finale van de nacompetitie, een fantastische prestatie onder leiding van trainer Marcel van der Steege. Na Longa’30 en WVV te hebben verslagen, wacht nu DZC’68. DZC’68 won in de vorige ronde van FC Aalsmeer met 3-1, na eerst op achterstand te hebben gestaan. KHC zal alles op alles moeten zetten om ook deze sterke tegenstander te verslaan.