KHC boekt zakelijke overwinning in en tegen Hierden.

Bijdrage van Tjibbe van Dijk

 


De wedstrijd in en tegen de vv Hierden was er een van niet willen verliezen. Beide teams begonnen in een defensieve opstelling, en de begin fase was een ware kat en muis spel met bal rond tikken.

Noemenswaardige kansen kwamen er dan ook niet. Tot in de 39e minuut de aanvoerder van Hierden erg opzichtig de fout in ging. Durk van der Leest ging het 16 meter gebied in, werd vast gepakt, en scheidsrechter Sam Tyler kon niet anders dan de bal op de stip leggen. De andere aanvoerder Leroy Knol pakte het cadeautje uit door de bal strak in de hoek te schieten 0-1.

En even later terwijl iedereen op het koude Sportpark Meehnzicht al aan warme koffie en chocolademelk dacht werd het zelfs nog 0-2. Leroy Knol werd goed aangespeeld door Hushan Ali, en plaatste de bal strak in de rechter benedenhoek 0-2.

KHC ging dus met een comfortabele 0-2 voorsprong de rust in en dat was de ploeg dit seizoen nog niet eerder gelukt. Na de rust probeerde Hierden nog wel de aansluit treffer te maken. Maar de Hierdense formatie speelde ronduit een matige pot, en KHC stond prima te verdedigen en gaf niets weg. Invaller Livai Vos bepaalde met een mooie treffer de 0-3 eind uitslag en die was dik verdient.

Scheidsrechter Sam Tyler uit Assen floot een goede wedstrijd in dit verdere sportieve treffen.

Resumerend: KHC heeft het prima gedaan zaterdag in Hierden. Het behaalde een prima overwinning op een toch wel matig Hierden zaterdagmiddag. Door de overwinning steeg het naar plek 9 op de ranglijst en dat voelt prima. Door zelf hard te werken en een gesloten defensie was het een prima optreden van de ploeg van de zichtbaar genietende trainer Kenan Durmusoglu. De supporters van KHC werden geholpen door een livestream via de KHC facebook pagina, om toch de wedstrijd te kunnen volgen. Met dank aan Richard Knul die de beelden verzorgde.

Volgende week speelt KHC thuis tegen Bennekom. Of deze wedstrijd daadwerkelijk gespeeld gaat worden is nog afwachten. De KNVB heeft een beroep gedaan op de 2e kamer om alsnog toestemming te verlenen om na 17.00 uur te trainen. Sporten en trainen is goed voor de gezondheid, en draagt bij aan fitheid en mentale weerbaarheid. Het is daarom te hopen dat dit besef er komt. Anders zal het met name voor categorie A ( 1e en 2e elftal ) lastig worden om wedstrijden op zaterdag te spelen. Naar alle waarschijnlijkheid zal de KNVB dan kiezen voor een vervroegde winterstop, mocht de 2e kamer niet overstag gaan.
De wedstrijd tegen Bennekom op Sportpark De Venen begint om 14.30 uur, en staat onder leiding van scheidsrechter Bert Agricola uit Heerenveen.

Man van de wedstrijd: Leroy Knol

 

 

 

 

 


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*