KHC doet goed mee in bekerwedstrijd tegen hoofdklasser Berkum

KHC begon niet goed aan de bekerwedstrijd tegen hoofdklasser Berkum in de 4e ronde van de KNVB beker. Het grossierde in balverlies, en het had in het 1e kwartier teveel ontzag voor de tegenstander.

Berkum kwam in die fase ook op een 1-0 voorspong via een treffer van spits Johnson Bacuna. Hierna gooide KHC meer in de strijd en had het soms het beste van het spel. De tegenstander werd opgejaagd en onder druk gezet. Dit gebeurde met een sterk spelende Talha Uzen en Burak Alp op het middenveld. Voorin had KHC het moeilijk om tot scoren te komen. Spits Jeffrey de Nooijer werkte hard, en was moeilijk van de bal te krijgen. Toch kwam ook hij niet tot echte kansen. Na de thee een beter Berkum dat KHC onder druk zette, en dat resulteerde in de 2-0. Spits Johnson Bacuna bewees wederom zijn kunnen, door van uit het niets de bal in het doel te koppen. KHC ging op jacht naar de aansluittreffer en zette vol druk op de Berkum verdediging. In een counter werd bij het uitverdedigen teveel risico genomen en kon Berkum opnieuw profiteren 3-0. Uitblinker Burak Alp bracht de einduitslag op de borden door van afstand de bal hard in het doel te schieten.

Resumerend: KHC heeft het eigenlijk prima gedaan. Na het povere spel van de laatste weken hebben we weer een strijdbaar KHC gezien dat wilde werken voor elkaar. Verliezen van een hoofdklasser is dan geen schande. Berkum won uiteindelijk verdient op basis van kwaliteit. Scheidsrechter Jan van Dijk floot een prima wedstrijd.
Man van de wedstrijd – Talha Ozen

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*