KHC flikt het weer…

KHC is er in geslaagd om na 1 jaar terug te keren in de 1e klasse.

KHCNadat het eerst OZC aan de kant werd gezet in een felle tweestrijd, was het nu de beurt aan Blauw-Geel. De ploeg uit Ede was op een p/d plek beland en moest net als KHC vorig jaar aan de bak. KHC was in de thuiswedstrijd donderdag nog de bovenliggende partij, maar had het in Ede zaterdagmiddag gedurende de gehele wedstrijd erg moeilijk. De wedstrijd werd dan ook een ware slijtageslag, met alles erop er eraan.

KHC kwam in de blessuretijd van de 1e helft op een 1-0 achterstand. Gedurende de 2e helft werd met kunst en vliegwerk het doel schoon gehouden, en aan de ander kant wou de bal er ook maar niet in. Invaller Tom Diender was nog het dichts bij een treffer, maar zijn inzet werd nog net tot hoekschop gepareerd door de doelman. De wedstrijd bleef tot het eind spannend, en na verlenging moesten strafschoppen een beslissing brengen. Na enkele goed genomen strafschoppen van beide zijden was het doelman Kevin Dijkstra die een strafschop ging nemen. De strafschop werd bijna gepakt door de Edese doelman die er de vingertopper tegen aan kreeg. Vervolgens pakt Dijkstra de laatste strafschop en brengt de veldwachter in opleiding KHC de promotie naar de 1e klasse. Daarna prachtige taferelen met een ontketend KHC legioen die massaal was komen opdraven vandaag. Rest nog te melden dat de wedstrijd prima werd geleid door scheidsrechter Maurice Paarhuis en zijn secondanten Besselsen en van de Pas.

Resumerend een zenuwslopend dag voor alles wat KHC is. Met een prachtig eind resultaat voor onze jubilerende club. Het jubileum feest zal ongetwijfeld nog mooier gevierd gaan worden op 14 juni door deze geweldige prestatie. Bij deze willen we dan ook iedereen feliciteren en bedanken voor de geweldige inzet. Volgend jaar de derby’s tegen Dos Kampen en GoAhead. Prachtig toch, daar gaat de hele stad van genieten volgens burgemeester Bort Koelewijn die later op de avond de felicitaties kwam aanbieden in de KHC kantine.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*