KHC gaat strijdend ten onder.

Het was vorige week al zichtbaar, KHC gaat steeds beter spelen en doet voor de koplopers niet onder. Het had wederom recht op punten maar stond na afloop weer met lege handen.

Zaterdagmiddag in Bennekom begon de wedstrijd aftastend. De eerste kansen waren voor Bennekom. Doelman Justin Bruins moest in de 9e minuut al in actie komen, bij een vrijeschop van Bennekom net buiten het 16 meter gebied. Hij kon de harde inzet tot hoekschop verwerken. En even later had KHC geluk dat een makkelijk gegeven vrijeschop rand 16 meter tegen het aluminium belande. KHC begon vervolgens steeds beter in de wedstrijd te komen en kreeg ook mogelijkheden om tot scoren te komen. De prima spelende Karim Gabara was enkele malen gevaarlijk en ook spits Ozhan Kardag dook regelmatig voor het doel op. KHC opende in de 28e minuut zelfs brutaal de score via een doelpunt van Durkie van der Leest. De lange verdediger kopte van uit een hoekschop de bal achter de doellijn. Dit werd prima geconstateerd door de neutrale assistent scheidsrechter Roenhorst die op de achterlijn stond.

In de daarop volgende aanval had het maar zo 0-2 kunnen worden. Spits Kardag stond helemaal vrij voor het doel, maar Mittchel Hooisma wist de aanvaller net niet te bereiken. Lang konden de meegereisde supporters van KHC niet van de voorsprong genieten want Bennekom kwam even later op 1-1 via een goed uitgevoerde counter. Dit was tevens de ruststand. Na de thee een aanvallend Bennekom dat probeerde op voorsprong te komen. KHC was even de concentratie kwijt en dat kwam de ploeg duur te staan. Bij een inworp op het middenveld werd de bal te gemakkelijk ingeleverd, en scoorde Bennekom vrij gemakkelijk 2-1. Daarna een fase waarin KHC alles of niets ging spelen met bloedstollende acties voor beide doelen. Doelman Bruin moest enkele malen zijn kunnen tonen, en aan de andere kant had de doelman van Bennekom nogal eens geluk en KHC pech. Een harde inzet van Karim Gabara belande nog tegen de kruising en ook Ozhan Kardag had enkele malen de gelijkmaker op de schoen. Het te vroege eindsignaal van invaller scheidsrechter Kohler uit Dokkum bracht een eind aan de wedstrijd.

Resumerend: KHC stond na afloop weer met lege handen, en dat was met name zuur voor de hardwerkende spelers die meer hadden verdient. Maar spelend zoals de afgelopen 2 wedstrijden zullen de punten toch echt gaan komen daar twijfelt niemand over. KHC heeft na 4 wedstrijden slechts 1 punt maar heeft inmiddels de top drie gehad. Man van de wedstrijd – Karim Gabara

Volgende week de 2e thuiswedstrijd tegen Nunspeet dat 1 puntje meer heeft dan KHC. De wedstrijd op Sportpark De Venen begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Bert Agricola uit Heerenveen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*