KHC kan aanvallend geen potten breken

KHC heeft zaterdag terecht verloren van DTS Ede. De ploeg uit Ede was veruit de betere partij en is aan een geweldige opmars bezig die niet lijkt te stoppen. Na een slechte competitie start heeft het nu 7 wedstrijden op rij gewonnen, en lijkt klaar om mee te doen om het kampioenschap. KHC is aan een neerwaartse curve bezig al moet gezegd dat het allemaal gebeurt tegen ploegen uit de top van de 1e klasse D. Nu komen de wedstrijden eraan om weer punten te gaan pakken, en dat gaat gebeuren.

De wedstrijd zaterdagmiddag met over het veld een stevige wind wat het spel behoorlijk parten speelde begon nog redelijk. KHC voetbalde nog redelijk mee zonder aanvallend tot grote daden te komen. DTS was aanvallend de betere ploeg en KHC moest verdedigend alle zeilen bijzetten. Al in de 4e minuut een dot van een kans voor DTS maar de harde inzet ging rakelings naast. De 1e kans voor KHC kwam van de voet van Mitschell Hooisma die zijn inzet gestopt zag door de Edese doelman. KHC kon aanvallend geen vuist maken, en de druk op de defensie nam in het verdere verloop toe. In de 14e minuut resulteerde dat in de 0-1 via een harde schuiver waarbij de KHC doelman niet vrijuit ging want de bal leek niet onhoudbaar. KHC probeerde nog wel de bakens te verzetten maar DTS was gewoon de betere ploeg en KHC mocht blij zijn dat het in die fase 0-1 bleef want het ging enkele malen door het oog van de naald. Na de thee het zelfde spelbeeld. DTS kwam via een eigen doelpunt van KHC op 0-2 en toen ging het vlammetje uit. Vanuit een hoekschop werd het 0-2 via de voet van een verdediger. Er werd nog even gedacht aan hinderlijk buitenspel maar daarvan was volgens de scheidsrechter geen sprake. De sportieve wedstrijd werd overigens uitstekend geleid door scheidsrechter Pascal Souhuwat uit Groningen die dit deed zonder neutrale assistenten.

Resumerend: KHC heeft zaterdagmiddag terecht verloren van DTS Ede dat gedurende de wedstrijd veruit de betere ploeg was. KHC kon aanvallend geen potten breken en het mag hopen dat hierin verandering komt. Dat gaat ook vast gebeuren want nu komen de wedstrijden eraan tegen teams die het onder zich heeft staan. Zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen ASV Dronten waarvan het thuis nipt wist te winnen met 1-0. De wedstrijd in Dronten op het burgemeester Dekker Sportpark begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter J.S. Tyler uit Assen.
Man van de wedstrijd – Talha Ozen

Dinsdagavond a.s. speelt KHC in Zwolle waar het uit komt in de 4e ronde van de knvb beker tegen hoofdklasser Berkum. De wedstrijd in Zwolle begint om 20.00 uur.
Foto’s John Zoetebier

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*