maandag, september 16, 2024

HomeNieuwsKHC lijdt zware nederlaag in Sneek: Veelbelovende start, desastreuze afloop

KHC lijdt zware nederlaag in Sneek: Veelbelovende start, desastreuze afloop

-

Het eerste elftal van KHC heeft zaterdagmiddag een pijnlijke nederlaag geleden in de openingswedstrijd van de competitie. In Sneek ging het team met 7-1 onderuit tegen ONS Sneek, een teleurstelling voor de vele meegereisde supporters die met hoge verwachtingen naar de eerste wedstrijd in de 4e divisie hadden uitgekeken.

KHC begon sterk aan de wedstrijd en zette de tegenstander meteen onder druk. Dit resulteerde al snel in de openingstreffer. In de 7e minuut bediende Brenn de Lange nieuwkomer Bas Broekhuizen, die zich knap vrijmaakte van zijn tegenstander en beheerst de bal langs de doelman van ONS schoof: 0-1. Enkele minuten later had Broekhuizen zelfs de kans om de score te verdubbelen, maar oog in oog met de keeper schoot hij de bal over het doel.

Na deze fase keerde het tij echter. ONS Sneek begon beter in de wedstrijd te komen en KHC leed veelvuldig balverlies. Dit leidde in de 26e minuut tot een penalty, die door Joran Zwart werd benut: 1-1. KHC kwam daarna moeilijk onder de druk van de thuisploeg vandaan en vlak voor rust kwam het ook nog op achterstand door een doelpunt van Ruben Eijzenga: 2-1.

Tweede helft: Misgelopen kansen en totale ineenstorting

Na de rust leek KHC zich aanvankelijk te herpakken. Het kreeg opnieuw kansen, waaronder een afgekeurd doelpunt van Boaz Smits wegens buitenspel en een kopbal van Durk van der Leest die op de lat belandde. Het zat KHC in die fase niet mee, en wat daarna gebeurde, was ronduit dramatisch. Het team raakte uit positie en ging te gretig op zoek naar de gelijkmaker, waardoor het zich liet wegcounteren door ONS Sneek. Dit resulteerde in een pijnlijke 7-1 nederlaag.

Conclusie en vooruitblik

Al met al was het een teleurstellende start voor KHC. Hoewel er excuses kunnen worden aangedragen, zoals de korte voorbereiding en het gemis van enkele spelers door vakanties, was deze nederlaag grotendeels onnodig.

Man van de wedstrijd: Bas Broekhuizen

KHC zal deze week hard moeten trainen en zich moeten herpakken, want volgende week wacht alweer een nieuwe uitdaging. Dan speelt het team thuis tegen Quick’20 uit Oldenzaal, dat zijn eerste wedstrijd met 4-0 won van TVC’28.

De wedstrijd tegen Quick’20 vindt plaats op Sportpark De Venen in Kampen en begint om 14.45 uur. De leiding is in handen van scheidsrechter Mauricio Plat uit Groningen. Na afloop is er live muziek in de kantine met zanger Jac Ruiten.