zaterdag, juli 27, 2024

HomeNieuwsKHC Op Passie en Lef naar de 4e Divisie

KHC Op Passie en Lef naar de 4e Divisie

-

Het eerste elftal van KHC heeft zaterdagmiddag voor een geweldige stunt gezorgd door in de finale DZC’68 uit Doetinchem te verslaan. Er was niets op af te dingen: na eerdere overwinningen op Longa’30 en WVV, ging nu ook DZC’68 ten onder aan de dadendrang van het blauw-witte team van KHC. KHC promoveert hiermee naar de 4e Divisie, een niveau waarop in meer dan 10 jaar geen Kamper ploeg heeft gespeeld.

Wedstrijdverloop

De wedstrijd vond plaats in Rijssen, op het veld van gastheer Excelsior’31, en begon voortvarend voor KHC. Het team bouwde direct een veldoverwicht op en creëerde enkele kansen. De eerste mogelijkheid was voor Jonathan van Marle, maar zijn inzet werd gepareerd door de doelman. In de 16e minuut kwam KHC op een 1-0 voorsprong toen Boaz Smits langs enkele spelers soleerde en de bal bij Illias el Morabit bezorgde. El Morabit deponeerde de bal met een harde schuiver in de rechterbenedenhoek.

KHC leek ontketend en kreeg kans op kans. In de 20e minuut werd het 2-0. Opnieuw was Boaz Smits de aangever, die de bal perfect bij Jonathan van Marle plaatste. Van Marle liet de doelman kansloos met een geweldige schuiver. Na deze stormachtige fase, waarin KHC veel energie verbruikte, kwam DZC’68 beter in het spel en kreeg KHC op slag van rust een domper te verwerken: een onoplettendheid bij een hoekschop leidde tot de 2-1.

Tweede Helft

Na de rust nam KHC de controle over de wedstrijd weer in handen. DZC’68 bleef gevaarlijk, maar KHC wist de bevrijdende derde treffer te maken. Burak Alp ontving de afvallende bal en scoorde fraai de 3-1. DZC’68 besefte toen dat de wedstrijd gespeeld was. Hoewel het nog spannend bleef, gaf KHC weinig ruimte weg en bleef DZC’68 achter de feiten aanlopen. Een ongelukkige botsing tussen eigen spelers bood een tegenstander een kans richting doel, maar doelman Steven Vonk bracht redding.

Met het laatste fluitsignaal brak er een uitbundig feest los. De middenstip veranderde in een blauw-witte massa en tranen van blijdschap stroomden over de wangen van vele supporters. Na afloop keerden