KHC ruim langs Enter-Vooruit

(Ingezonden – sport)

De wedstrijd tegen Enter-Vooruit begon goed voor KHC. Al in de 3e minuut van de wedstrijd werd het 1-0. Een verdediger van Enter speelde de bal onnauwkeurig terug en de snelle Karim Gabara was er als de kippen bij om de bal te onderscheppen. In zijn individuele actie omspeelde hij de doelman en liep de bal vrij gemakkelijk in het doel.

Daarna ontspon zijn een matig wedstrijd met wel een overwicht voor KHC. In de 29e minuut werd een vrijeschop van Karim Gabara nog voorlangs geschoten. Pas in de 34e minuut kwam KHC weer tot scoren. Romano Luhukay werd onreglementair gestuit in het 16 meter gebied en de bal ging op de stip. De strafschop werd slecht ingeschoten door Nick Notrot. De neutrale assistent-scheidsrechter had echter geconstateerd dat de doelman te vroeg van de lijn was vertrokken, en de strafschop moest over. Jeffrey de Nooijer nam het stokje over, en scoorde vervolgens wel de 2-0, maar had daar wel de rebound nodig want ook hij schoot de bal eerst tegen de doelman. Die zelfde Jeffrey de Nooijer scoorde ook de 3-0 na voorbereidend werk van Leroy Knol. KHC leek op rozen te zitten, maar liet het Enter verraderlijk terug komen in de wedstrijd. Vlak voor rust kwam Enter- Vooruit op 3-1 via een prachtige treffer boven in de hoek.

Toch kwam KHC nog voor rust op een ruime voorsprong. In de 45e minuut werd het 4-1 via een treffer van Romano Luhukay, na een solo van de prima spelende Karim Gabara. De prachtige lob van Gabara spatte tegen de lat en Luhukay was er als de kippen bij om het geheel af te ronden. Na de rust een zelfde spelbeeld. KHC hoefde niet meer zo nodig en Enter-Vooruit probeerde er nog even wat van te maken. Het kwam na slordigheden van KHC nog op 4-2 via een treffer van Mark Breukink in de 55e minuut. Durk van der Leest maakte aan alle illusies van Enterse kant een eind door fraai de 5-2 eindstand in te koppen. In de slotfase nog wat prachtige acties van Ibrahim Tuncer die enkele malen dicht bij een treffer was. En ook een harde inzet van Leroy Knol werd nog goed gestopt door de doelman. In de slotfase werd een speler na wat miscommunicatie bij de arbitrage over een inworp nog weggestuurd met rood. De speler van Enter zal ongetwijfeld wat gezegd hebben, maar rood was te veel van het goede want de wedstrijd tegen Enter-Vooruit was uiterst sportief. De jeugdige arbiter Kevin Weever deed het verder prima, en hield de wedstrijd goed onder controle.

Resumerend: KHC heeft ruim gewonnen van Enter-Vooruit. Het had gedurende de gehele wedstrijd een veld overwicht. Toch zaten er ook nog veel slordigheden in het spel, en werd er onnodig balverlies geleden. Op de overwinning viel verder niks af te dingen, want Enter-Vooruit kwam te weinig in het spel voor.
Man van de wedstrijd – Karim Gabara

Volgende week speelt KHC uit tegen titelkandidaat Bennekom, dat verrassend verloor in Vriezenveen van Dos’37. In de thuiswedstrijd tegen Bennekom speelde KHC een prima pot voetbal, en hield het Bennekom op een 0-0 gelijkspel. Bennekom zal ongetwijfeld de missstap in Vriezenveen willen rechtzetten, en gemotiveerd aan de start verschijnen. KHC zal alles moeten geven om punten mee te snoepen uit Bennekom.
De wedstrijd in Bennekom op Sportpark de Eikelhof aan de achterstraat 7 begint om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter P.J. Hoving uit Arnhem.
KHC gaat met de bus vertrek 12.30 uur.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*