Na de glorieuze overwinning op Nunspeet met 1-4 werd zaterdagmiddag ASV Dronten getrakteerd op een 1-4 nederlaag. KHC dat in de voorgaande wedstrijden speltechnisch al een opgaande lijn liet zien, maar even zo vaak de punten moest laten had nu alles aan haar zijde. Het deed dit vol strijd en inzet, en ASV Dronten had geen antwoord op het goede spel van KHC.

Al in de begin fase enkele mooie kansen voor KHC. In de 10e minuut plaatste de snelle Romano Luhukay de bal op Karim Gabare die zijn inzet gepareerd zag door de Drontense doelverdediger. Een minuut later weer een kans voor Gabara na een snelle individuele actie. Zijn inzet werd wederom gestopt en tot hoekschop getikt. KHC kreeg in die fase diverse hoekschoppen, en ASV Dronten wankelde in die fase. In de 17e minuut een enorme kans voor ASV Dronten om de score te openen na een fout in de KHC defensie.

KHC had daarbij geluk dat het vizier van de aanvaller niet op scherp stond, want de inzet werd ruim voorlangs geschoten. De weer wat beter spelende Brenn de Lange kreeg vervolgens enkele kansen om de score te openen, maar alleen op de doelman afgaande plaatste hij de bal in de handen van de doelman. KHC was veel beter in die fase maar morste met de kansen, en de ruim aanwezige KHC aanhang moest tot de 33e minuut wachten op de verdiende openingstreffer. Burak Alp bediende uitblinker Karim Gabara die fraai scoorde 0-1.

Enkele minuten later was het wederom Karim Gabara die vanuit een individuele actie scoorde en ASV Dronten een flinke tik uit deelde. Het had zelfs voor de rust enkele doelpunten meer kunnen maken, want zowel Durk van der Leest als Romano Luhukay kregen uitgelezen kansen. Na de rust even concentratie verlies in de Kamper defensie, en niet bij de les zijn want het stond maar zo 1-2 na een minuut spelen. ASV Dronten ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker en dat bezorgde KHC weer wat ruimte. De Drontense defensie liep daarbij wat kaarten op want de snelle buitenspelers waren bijna niet te houden. In de 61e minuut werd het 1-3, Karim Gabara bereikte met een geweldige pass Romano Luhukay die verwoestend uithaalde en de bal hard in de kruising schoot. Er sloop wat frustratie in de wedstrijd, de goed leidende scheidsrechter Raymond Meilink had even de handen vol. Maar echt onsportief werd het niet. Uitblinker Karim Gabara maakte vervolgens aan alle polder illusies een eind door in de 79e minuut de 1-4 te maken.

Resumerend: Een dik verdiende overwinning van KHC op ASV Dronten, dat een oor wassing kreeg. KHC was veruit de betere ploeg zaterdagmiddag in Dronten en de zege was zeker niet geflatteerd. Met deze overwinning komt rechtstreekse handhaving in zicht. Man van de wedstrijd Karim Gabara.

Volgende week zaterdag speelt KHC thuis tegen Hierden waar tegen uit gelijk werd gespeeld. De wedstrijd op Sportpark De Venen begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter P.J. Hoving uit Arnhem. Na afloop is er live muziek in de kantine met zanger Jac Ruiten.