KHC strijdt moedig tegen titelkandidaat De Olde Veste’54

522

Afgelopen zaterdag stond KHC tegenover De Olde Veste’54, een andere titelkandidaat, op een guur en koud Sportpark Olde Veste in Steenwijk. Ondanks een vorige week verlies tegen ONS Sneek, waarin KHC weinig in te brengen had, toonde het team veerkracht tegen de koploper.

De wedstrijd begon met KHC onder druk, waar doelman Steven Vonk meerdere malen redding bracht. De Olde Veste’54 kreeg enkele gevaarlijke hoekschoppen, maar tot opluchting van KHC resulteerde dit niet in doelpunten. In de 30e minuut nam De Olde Veste’54 echter de leiding met een tegenstoot na balverlies van KHC, waardoor de ruststand op 1-0 kwam.

Na rust zette KHC alles op alles om terug te komen. Ondanks kansen, beïnvloed door de wind, slaagde KHC er niet in om gelijk te maken. Een ongelukkige situatie resulteerde in een strafschop voor De Olde Veste’54 en een rode kaart voor doelman Steven Vonk, een beslissing die tot verbazing leidde. Desondanks bleef KHC vechten en scoorde Leroy Knol vanaf de stip, waarna hij bijna de gelijkmaker maakte. Een late rode kaart voor Florian van der Wal en een derde doelpunt voor De Olde Veste’54 verzegelden de wedstrijd, eindigend in een 3-1 nederlaag voor KHC.

Hoewel de uitslag teleurstellend is, speelde KHC een sterke wedstrijd en verdiende het meer. De felicitaties gaan naar De Olde Veste’54, en we wensen hen succes in hun titelstrijd.

Volgende week is er geen competitievoetbal vanwege Pasen. Op zaterdag 6 april speelt KHC een uitwedstrijd tegen Blauw Wit’34 in Leeuwarden. De wedstrijd begint om 15.00 uur op Sportpark Wiarda, waar KHC om 12.15 uur met de bus zal vertrekken.

Man van de wedstrijd: Steven Vonk